Werkvergunning Aziatische horeca

 

Werkvergunning Aziatische horeca

Voor Aziatische koks moet u een werkvergunning aanvragen, maar de regels die gelden zijn soepeler. Dit heeft te maken met de regeling Aziatische horeca die geldt vanaf 1 oktober 2016. Niet alle functies in de Aziatische keuken komen hiervoor in aanmerking en u moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

Werkvergunning Aziatische horeca

Als u een Aziatische kok in Nederland wilt laten werken, heeft u wel een werkvergunning nodig, maar de regels zijn iets soepeler. Vanaf 1 oktober 2016 geldt de regeling Aziatische horeca. Met deze regeling maakt de overheid het mogelijk om een maximum aantal Aziatische koks tijdelijk in Nederland te laten werken. De regeling geldt tot 1 oktober 2019.

Wat houdt de werkvergunning Aziatische horeca in:

  • UWV kijkt niet of er Nederlandse en Europese werkzoekenden zijn die voorrang hebben.

  • De Aziatische restaurants verplichten zich om:

    • koks uit Nederland en Europa op te leiden of in dienst te nemen;

    • het afgesproken loon te betalen aan de buitenlandse kok.

naar boven

Welke Aziatische koks mogen in Nederland werken?

Aziatische koks mogen in de volgende functies in Nederland werken:

  • specialiteitenkok

  • souschef / allround kok

  • chef-kok

Dit zijn (keuken)functies op niveau 4 tot en met 6. Voor de functies keukenhulp, basiskok of kok eenvoudige gerechten (functies op niveau 1 tot en met 3) moet u in Nederland een kandidaat vinden. Voor deze functies worden geen werkvergunningen afgegeven, geen tewerkstellingsvergunning (TWV) en geen gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

naar boven

Voorwaarden werkvergunning Aziatische kok

U kunt een werkvergunning voor een Aziatische kok aanvragen als u voldoet aan deze volgende voorwaarden en verplichtingen:

  • U heeft een restaurant in 1 of meer van de volgende keukens:

    Chinees, Indiaas, Indonesisch, Japans, Koreaans, Maleis, Thais, Tibetaans en Vietnamees.

  • U leidt personeel op voor functies in de Aziatische keuken. U zorgt voor minimaal een van deze opleidingen:

    1. U biedt uw huidige werknemer uit Nederland EER of Zwitserland één van deze mogelijkheden aan:

      1. een stage- of leerarbeidsplaats in het kader van een opleiding voor een keukenfunctie in de (Aziatische) horeca, van (opgeteld) ten minste 450 uren.

      2. een opleidingstraject in de vorm van ‘training on the job’.

    2. U biedt een opleiding aan tot leermeester en/of coach en een cursus Nederlands voor de eigenaar of één van uw werknemers uit Nederland, EER of Zwitserland. 

  • U biedt een werknemer die zonder vergunning mag werken (uit Nederland, EER of Zwitserland) en die bij u in dienst is het volgende aan:

    1. een fulltime dienstverband voor een keukenfunctie (minimaal niveau 2) van 38 uur of - als u een kleine werkgever bent - een parttime contract van ten minste 16 uur voor minimaal een jaar.

    2. een keukenfunctie van minimaal 1 niveau hoger voor ten minste 1 jaar.

      1. U heeft personeel opgeleid en/of Nederlands of Europees personeel aangenomen.

      2. U heeft de buitenlandse kok het afgesproken loon inclusief de jaarlijkse loonsverhoging betaald.

    3. Daarnaast bekijkt UWV of u voldoet aan de regels die gelden voor Wet arbeid vreemdelingen (Wav). Deze kunt u nalezen op wetten.nl.

UWV toetst bij een verlenging of nieuwe aanvraag of u zich aan deze voorwaarden heeft gehouden én of u de buitenlandse kok het loon heeft betaald dat u heeft afgesproken.

naar boven

Aanvragen werkvergunning Aziatische kok

Het aanvraagformulier voor de werkvergunning voor Aziatische koks vindt u op ind.nl. Kies daarvoor het formulier ‘Aanvraag voor het verblijfsdoel arbeid in loondienst - Aziatische horeca (referent)’.

Uw aanvraag voor de werkvergunning verloopt als volgt:

  • U vraagt een GVVA aan voor de Aziatische kok bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

  • De IND bekijkt of alle gegevens en documenten aanwezig zijn. Op uw aanvraagformulier staat welke gegevens en documenten u moet meesturen.

  • De IND vraagt vervolgens advies aan UWV. UWV kijkt of aan de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) en de regeling is voldaan.

  • UWV bekijkt of u akkoord gaat met de voorwaarden voor de werkvergunning.

  • Als u aan alle voorwaarden voldoet, verleent de IND de werkvergunning Aziatische horeca. Deze is maximaal 2 jaar geldig.

naar boven

Vragen werkvergunning Aziatische horeca

Heeft u nog vragen over de werkvergunning Aziatische horeca of wilt u weten hoe u voldoet aan de afspraken hierover? Bel met UWV op (088) 898 20 70. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

naar boven

Servicepunt Aziatische horeca

Voor informatie en vragen over werving en selectie in de Aziatische horeca, kunt u terecht bij het Servicepunt Aziatische horeca.

Waarmee het Servicepunt Aziatische horeca helpt:

  • werving en selectie van nieuwe medewerker(s) uit Nederland en Europa voor wie geen werkvergunning nodig is

  • uitleg van regels die gelden als u medewerkers uit Azië naar Nederland laat komen

  • advies over mogelijke subsidies, regelingen en opleidingen in uw sector waar u gebruik van kunt maken

  • vragen over de GVVA (gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid)

  • organisatie van leuke bijeenkomsten met kandidaten in uw restaurant

  • uitwisseling van ervaringen met andere werkgevers

  • aannemen van iemand met een arbeidsbeperking

Contact met Servicepunt Aziatische horeca: aziatischehoreca@uwv.nl.

naar boven