Bedrijf starten vanuit een uitkering

  Print 

Bedrijf starten vanuit een uitkering

Heeft u een uitkering van UWV en wilt u een bedrijf starten of als zzp’er beginnen? Met toestemming van UWV kunt u een eigen bedrijf starten terwijl u (een deel van) uw uitkering houdt. Ook hoeft u tijdelijk niet te solliciteren. Dit hangt af van uw situatie.

Online training ‘Zelfstandig ondernemen'

In de online training Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering leggen wij de verschillende situaties uit, welke voorwaarden van UWV er zijn en waar u rekening mee moet houden.

Heeft u de online training gevolgd en wilt u uw plannen om te ondernemen met uw adviseur bespreken? Maak dan een afspraak via de Werkmap en stuur uw bewijs van deelname mee. Uw bewijs van deelname ontvangt u na het volgen van de online training. Met uw bewijs van deelname vraagt u de onderzoeks- en startperiode aan.

naar boven

Webinar ‘Een eigen bedrijf starten vanuit de WW’

Bekijk het webinar van UWV en de Kamer van Koophandel over het starten van een eigen bedrijf met een WW-uitkering terug. Presentator Marijke Roskam laat u in 60 minuten zien waarmee u dan te maken krijgt. U krijgt veel tips van experts van de Kamer van Koophandel over ondernemerschap en vanuit UWV over wat er mogelijk is vanuit de WW. Andere ondernemers vertellen u hoe het werkt in de praktijk. De opname is te zien op Ondernemersplein.nl.

naar boven

Gevolgen voor uw uitkering als startende zelfstandige

Wat zijn de gevolgen voor uw WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering en welke plichten heeft u? Op uwv.nl vindt u alle informatie als u vanuit een uitkering een eigen bedrijf wilt starten.

Heeft u een bijstandsuitkering en plannen om te starten als zelfstandige? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij de gemeente.

naar boven

Zelfstandig ondernemen, iets voor mij?

In de video 'Zelfstandig ondernemen, iets voor mij?' vertellen ondernemers over hun ervaringen met het starten van een eigen bedrijf. Bekijk hieronder het filmpje voor waardevolle tips!

naar boven