item

WerkgeversServicepunt Midden-Holland bundelt krachten met Centric

De ICT-sector is de laatste paar jaar flink aangetrokken en er dreigt een tekort aan goed opgeleid personeel. WSP Midden-Holland en Centric hebben nu de krachten gebundeld en zijn met elkaar om de tafel gegaan. Deze publiek-private samenwerking heeft geleid tot succes. Binnenkort starten 14 mensen bij Centric in een baan met een opleiding.

Om het tekort aan personeel in de ICT sector te helpen oplossen, heeft WSP Midden-Holland samen met Centric de mogelijkheden verkend. Werkzoekenden die normaal niet in aanmerking komen voor reguliere vacatures krijgen via deze samenwerking alsnog een kans op werk. Zij krijgen eerst een opleiding aangeboden, waarna zij bij succesvolle afronding een goede kans maken op een baan bij het ICT-bedrijf.

Aan het werk

Veertien werkzoekenden gaan met een opleiding bij Centric starten of zijn net gestart. Deze werkzoekenden zijn geselecteerd, omdat zij grote belangstelling hebben voor ICT en zeer gemotiveerd zijn om bij Centric aan de slag te gaan. Afhankelijk van hun achtergrond en belangstelling worden zij opgeleid voor applicatiebeheerder, programmeur of helpdeskmedewerker.

Denkkracht bundelen

De Wethouder van Gelder van Gouda reageert: ‘Ik ben bijzonder trots op het feit dat we hier vandaag staan. Veertien mensen die een prachtige kans krijgen op een mooie opleiding en een mooie baan. Door samen met Centric, UWV en de gemeente Gouda het avontuur aan te gaan en samen op zoek te gaan naar oplossingen, gaan deze 14 mensen aan de slag. We hebben de denkkracht gebundeld en samen gewerkt aan dit mooie resultaat! Maar hier stopt het niet. Deze samenwerking gaan we voortzetten, waardoor goed en gemotiveerd personeel voor Centric in de toekomst wordt gegarandeerd.'

Samenwerking biedt kansen

De heer Tristan Koch, Sustainability Officer bij Centric, onderschrijft dit enthousiast. ‘Wij zijn zeer tevreden. Er staan 14 gemotiveerde mensen klaar. Dat zij bij in diensttreden niet beschikken over de juiste diploma’s is hierbij van ondergeschikt belang. Wij hebben met ons opleidingsonderdeel Centric Education al jaren ervaring in het opleiden van mensen, ook in het kader van Social Return. En na de evaluatie van dit eerste traject gaan we ervan uit, dat we door deze samenwerking nog meer mensen een mooie kans op werk kunnen bieden.