Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

U vindt hier een overzicht van de meest gestelde vragen aan het WerkgeversServicepunt Midden-Holland.

Ik ben op zoek naar personeel. Kan ik hiervoor bij jullie terecht?

Ja. Wij inventariseren uw wensen en zorgen voor geschikte kandidaten. Lees hier meer over op de pagina Personeel.

naar boven

Kan ik ook zelf op zoek naar geschikte kandidaten?

Ja. Op werk.nl kunt u heel makkelijk zelf op zoek naar kandidaten. Is het lastig om geschikte kandidaten te vinden? Neem dan contact met ons op.

naar boven

Ik twijfel om iemand in dienst te nemen. Kunnen jullie mij hierin adviseren?

Ja. Wij helpen u niet alleen bij bemiddeling, maar wij geven u ook advies. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse subsidies en regelingen. Lees hier meer over op de pagina over subsidies en regelingen.

naar boven

Is Europese werving en selectie mogelijk?

Ja. Wij helpen u bij het werven in de EU/EER. Wij maken daarbij gebruik van het EURES-netwerk. EURES is het Europese netwerk van arbeidsadviseurs. Zij helpen u bij het vinden van geschikte werknemers op de Europese arbeidsmarkt. Lees hier meer over op de pagina Werven in Europa

naar boven

Wat is de doelstelling van het WSP?

Onze doelstelling is werkzoekenden te laten uitstromen naar betaald werk, bij voorkeur werkzoekenden in een uitkeringssituatie. Hierbij staat de vraag van de (regionale) werkgever voorop. Extra aandacht gaat uit naar werkzoekenden in de bijstand, arbeidsgehandicapten en langdurig werklozen.

naar boven

Hoe helpt het WSP mij bij het vinden van personeel?

Bij het WSP werken specialisten met kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Door intensief contact met bedrijven, overheden en andere betrokken partijen weten de medewerkers wat er in de regio speelt. Met die kennis kunnen zijn een goede verbinding maken tussen de vraag van u als werkgever en het aanbod van werkzoekenden van UWV en de regiogemeenten.

naar boven

Zijn er kosten verbonden aan de dienstverlening van het WSP?

Nee, aan onze inspanningen zijn geen kosten verbonden.

naar boven

Wat is de mobiliteitsbonus?

Een mobiliteitsbonus is een premiekorting voor het in dienst nemen van een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder of een arbeidsgehandicapte. U mag de premiekorting arbeidsgehandicapte en premiekorting uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder niet tegelijk toepassen.

naar boven

Kunt u mij helpen als ik personeel zoek in Midden-Holland, maar mijn bedrijf niet in die regio staat?

WerkgeversServicepunt Midden-Holland kent de lokale arbeidsmarkt. U kunt rechtstreeks contact opnemen met ons. Door onze landelijke database kunnen wij gemakkelijk informatie uitwisselen met onze collega’s van andere WerkgeversServicepunten.

naar boven