Bericht

Matchingsevent voor statushouders en bedrijven

Op 8 november organiseert Gemeente Utrecht, in samenwerking met Werkgevers Servicepunt Utrecht-Midden een event voor bedrijven en statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning en uitkering van de Gemeente Utrecht. Bedrijven die een werkervaringsplaats, leerwerkplek of betaalde baan beschikbaar willen stellen kunnen op 8 november kennismaken met statushouders die aan de hand van het functieprofiel voor hun vacature(s) geselecteerd zijn.

De statushouders worden goed voorbereid. Met hen wordt de vacature doorgenomen en zij krijgen uitleg over de bedoeling van het event. Bovendien zal samen met hen een goed cv worden gemaakt.

Ook de werkgevers worden op het event voorbereid. Zij krijgen donderdag 26 oktober de workshop 'Culturele bewustwording, omdat gewoon overal anders is' aangeboden, waarin aandacht is voor de betekenis van cultuur en de verschillende kenmerken van culturen. Deelnemers krijgen ook concrete communicatietips mee.

Op 8 november van 10.00 – 13.00 uur  is het dan zover en zullen statushouders en werkgevers met elkaar in gesprek gaan over de beschikbare vacatures. Dit zal plaatsvinden  op de locatie Wolvenplein in Utrecht.

Heeft u interesse om hieraan deel te nemen en een werkplek beschikbaar te stellen? Of heeft u nog vragen over het event? Neem dan contact op met Leidy Bosman van het Werkgeversservicepunt Utrecht Midden, via 06-12 26 75 17 of l.bosman@utrecht.nl

Evenement : Matchingsevent voor statushouders en bedrijven
Startdatum : 8 november
Einddatum : 8 november
Tijd : van 10.00 – 13.00 uur 
Organisator : Gemeente Utrecht in samenwerking met Werkgevers Servicepunt Utrecht-Midden
Locatie : Wolvenplein
Plaats : Utrecht
Contact : Leidy Bosman: telefoon 06-12 26 75 17 of l.bosman@utrecht.nl