Jumbo

Jumbo

Jumbo

'Door de korte lijnen kunnen alle issues snel worden opgelost', aldus Joris vriend, filiaalmanager Jumbo Merelstraat Utrecht.

Uniek project vakkenvullers Jumbo in Utrecht

De winkels van Jumbo Supermarkten in Utrecht lopen voorop met een uniek werkgelegenheidsproject. In vier winkels zijn 70 mensen met een beperking of vanuit de bijstand aan de slag als vakkenvuller. Zij hebben ook contact met klanten.

Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met UW Reïntegratie. Jumbo en UW hebben samen gezocht naar een goede invulling van taken en werkzaamheden. Omdat service heel belangrijk is voor Jumbo, hebben de vakkenvullers geleerd hoe ze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Korte lijnen

Filiaalmanager Joris Vriend van Jumbo Utrecht Merelstraat: 'In Utrecht is er werk genoeg op het niveau van de vakkenvullers. Het is echter lastig daar voldoende mensen voor te vinden. Nadat we in contact waren gekomen met UW, hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de mensen in te schakelen die zij bemiddelen. Door de korte lijnen met de leidinggevende van UW konden alle issues snel worden opgelost.’

'Iedereen is er blij mee. De winkels hebben nu de hele dag door voldoende medewerkers op de werkvloer. Zo kunnen we klanten optimaal van dienst  zijn. Het zorgt ook voor goodwill bij de klanten. En voor de betrokkenen is het heel fijn om een baan te hebben,’’ aldus Joris Vriend. “De ervaring is dat deze groep langer bij één baas blijft. Dat zorgt voor een grote continuïteit van ervaren medewerkers in het winkelteam. Het is een win-win-situatie.' 

Joris Vriend