Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Groot deel oud-werknemers V&D weer aan het werk

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Groot deel oud-werknemers V&D weer aan het werk

Veruit de meeste V&D-werknemers (72%) die vorig jaar hun baan verloren, hebben weer werk. De ex-V&D’ers werken voornamelijk in de horeca en detailhandel. Maar ze hebben ook werk gevonden in gezondheidszorg en welzijn, zakelijke dienstverlening of via een uitzendbureau. Dat blijkt uit de factsheet Ex-V&D'ers weer aan het werk (update 2017).

Nieuwe factsheet

In december 2016 gaf UWV met een factsheet een eerste beeld van hoe het de ex-werknemers van V&D en La Place verging in het eerste half jaar na het faillissement. De nieuwe factsheet is een update van de eerdere bevindingen. Er wordt ingegaan op de volgende vragen over de ex-V&D’ers:

  • Hebben ze weer een baan of krijgen ze een WW-uitkering?

  • In welke branches werken ze nu?

72% heeft weer een baan

In totaal hebben 7.500 van de ruim 10.000 ex-werknemers weer een baan. Dat is 72%. Van die 7.500 mensen krijgen bijna 800 een gedeeltelijke WW-uitkering.

Ruim 1.100 voormalig V&D-medewerkers (10%) hebben geen werk en krijgen nog een WW-uitkering. Een iets grotere groep, 1.700 ex-medewerkers (17%), hebben geen baan en geen WW-uitkering. Een klein aantal personen ontvangt AOW/Pensioen (45) of krijgt een uitkering op grond van de vangnetregeling in de Ziektewet.

Ook opvallend:

  • Vooral jonge werknemers zijn weer aan de slag (80%).

  • Voor oudere werknemers is het lastiger om een baan te vinden. Minder dan een derde van de 50-plussers heeft werk.

  • De meeste werkhervatters hebben een tijdelijk contract.

  • Naast een baan in de detailhandel en de horeca, vinden de ex-V&D’ers ook werk in de gezondheidszorg en welzijn, overige zakelijke dienstverlening en via uitzendbedrijven.

V&D failliet

V&D ging failliet op 31 december 2015. Nadat de verkoop en doorstart van het bedrijf niet lukte, sloten op 15 februari 2016 de deuren van het warenhuis definitief. Alleen een deel van La Place werd overgenomen door Jumbo Supermarkten. Bij het faillissement nam UWV de betalingsverplichting over voor ruim 10.400 werknemers. Van deze mensen kregen er bijna 4.300 een WW-uitkering.

Lees de factsheet Ex-VD-ers weer aan het werk, update 2017 (pdf, 188 kB).

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio