Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Krapteberoepen: moeilijk vervulbare vacatures

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Moeilijk vervulbare vacatures

UWV laat zien voor welke beroepen het in grote delen van Nederland lastig is geschikt personeel te vinden. Deze beroepen bieden goede kans op werk voor mensen met de juiste kwalificaties.

Vakmensen gezocht

Een paar jaar geleden was er vooral een personeelstekort in de techniek en de ICT. Nu is er ook voor veel andere beroepen een personeelstekort. Werkgevers zoeken vooral vakmensen: van hoveniers, glazenwassers en vrachtwagenchauffeurs tot verzorgenden. In de techniek is er op alle niveaus een tekort aan personeel. Van grondwerkers en stukadoors tot hoger opgeleide ingenieurs.

In sommige beroepsrichtingen blijft het personeelstekort beperkt tot mensen met een hbo- of universitair diploma. Dit zijn vaak specialistische beroepen. Zo hebben werkgevers in het onderwijs bijvoorbeeld moeite met het vinden van docenten techniek en exacte vakken. En is er in veel sectoren een tekort aan ICT’ers, zoals programmeurs en securityspecialisten.

In totaal zijn er meer dan 80 beroepen met moeilijk vervulbare vacatures. Bekijk het rapport Moeilijk vervulbare vacatures. Landelijk overzicht van beroepen (pdf, 1 MB).

24 oplossingen om personeelstekort op te lossen

UWV onderzocht hoe werkgevers hun personeelstekort oplossen. Een snelle manier om een personeelstekort op te lossen, is door intensiever te werven, functie-eisen aan te passen of betere arbeidsvoorwaarden te bieden. Als deze oplossingen niet genoeg blijken te zijn, kunnen werkgevers aan andere oplossingen denken. Bijvoorbeeld:

  • Nieuw talent aantrekken. Een werkgever richt zich bijvoorbeeld niet alleen op mensen van buitenaf, maar ook op mensen van binnen de eigen organisatie. Ook richten ze zich op specifieke groepen, zoals jongeren of mensen met een arbeidsbeperking.

  • Het werk anders organiseren, bijvoorbeeld door personeel te ontlasten door taken anders te verdelen en administratieve lasten te verminderen.  

  • Personeel langer binnen het bedrijf houden, door te kijken naar werkdruk, arbeidsvoorwaarden, roosters, vitaliteit of duurzame inzetbaarheid.

We hebben 24 oplossingen op een rijtje gezet. Mogelijk brengt het andere werkgevers op ideeën als ze moeite hebben met het vinden van geschikte werknemers.

Per oplossing laten we een aantal praktijkvoorbeelden zien.

Bekijk het rapport Moeilijk vervulbare vacatures. Oplossingen uit de praktijk (pdf, 348 kB).

UWV heeft ook een grootschalig onderzoek onder werkgevers laten uitvoeren naar wat volgens werkgevers de oorzaken en gevolgen zijn van moeilijk vervulbare vacatures.

Regionale overzichten met moeilijk vervulbare vacatures

In het rapport ‘Moeilijk vervulbare vacatures. Regionaal overzicht van beroepen’ ziet u een selectie van de moeilijk vervulbare vacatures in uw regio. Voor sommige beroepen zijn vacatures in (vrijwel) alle regio’s moeilijk vervulbaar. Bijvoorbeeld voor hoveniers, koks, ICT-programmeurs, vrachtwagenchauffeurs, elektriciens en verpleegkundigen. Andere beroepen komen juist in heel specifieke regio’s voor. Bijvoorbeeld boomkwekers in Holland Rijnland of manager R&D in Zuidoost-Brabant.

Bekijk het rapport Moeilijk vervulbare vacatures. Regionaal overzicht van beroepen (pdf, 368 Kb).

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio