Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Facilitair medewerker

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Kansen in horeca, schoonmaak en logistiek voor facilitair medewerkers

Voor het beroep medewerker facilitaire dienst komen steeds minder vacatures. Raakt een facilitair medewerker zijn baan kwijt, dan is het lastig om weer in zijn oude beroep aan het werk te komen. Facilitair medewerkers hebben meer kans om een baan te vinden als industrieel schoonmaker, vrachtwagenchauffeur of bouwtimmerman.

Een medewerker facilitaire dienst verricht ondersteunende huishoudelijke taken binnen een bedrijf, school of zorginstelling. Per april 2017 hebben 2.200 voormalig medewerkers facilitaire dienst een WW-uitkering.

Kansen in horeca en schoonmaak

Medewerkers facilitaire dienst kunnen overstappen naar horecaberoepen als afwasser, medewerker fastservice of medewerker bediening. Ook als wasserijmedewerker of industrieel schoonmaker zijn er volop kansen op een baan. Een industrieel schoonmaker maakt industriële installaties en ruimtes schoon in fabrieken.

Aan de slag bij een transportbedrijf

Ook in de transport en logistiek zijn er kansen om werk te vinden. Met de juiste papieren (bijvoorbeeld Code ’95 en het juiste vrachtwagenrijbewijs) zijn er goede kansen om vrachtwagenchauffeur te worden. Een overstap naar magazijnmedewerker is eveneens een alternatief.

Werken als timmerman

Medewerkers facilitaire dienst die op zoek zijn naar werk zouden ook aan een beroep in de bouw kunnen denken, vooral als zij al ervaring hebben met (onderhouds)klussen. Met de bouwsector gaat het goed. Hierdoor ontstaan er steeds meer vacatures voor bouwtimmermannen. Wel is een mbo-2/3 opleiding tot timmerman verplicht om in dit beroep aan de slag te gaan.

Leerwerkloket adviseert bij omscholing

Voor een aantal overstapberoepen hebben mensen een specifieke opleiding nodig. Het Leerwerkloket adviseert werkzoekenden bij de keuze van een opleiding.

Meer over facilitair medewerkers

Bekijk alle overstapberoepen voor facilitair medewerkers (pdf, 644 kB).

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio