Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Secretaresse

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Overstap naar klantcontact gunstig voor secretaresse

De kansen op een baan voor secretaresses nemen af. Tussen 2013 en 2016 kromp het aantal secretaresses al met 20%. Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) verwacht een verdere banenkrimp tot aan 2020. Secretaresses die op zoek gaan naar ander werk, maken de meeste kans op een baan als callcenter- of servicedeskmedewerker, intercedent of schadebehandelaar.

Kansen in klantcontactberoepen

Beroepen in het klantcontact lijken op het werk van een secretaresse. In deze beroepen zijn communicatie en klantvriendelijkheid belangrijk, net als bij een secretaresse. Vooral als callcentermedewerker (outbound) zijn de kansen op een baan goed. Maar ook als servicedeskmedewerker ICT zijn er kansen.

Intercedent bij een uitzendbureau

Een overstap naar intercedent bij een uitzendbureau is ook een alternatief. Er zijn volop kansen op een baan voor intercedenten. Sociale en commerciële vaardigheden en goed kunnen organiseren zijn dan wel eigenschappen die belangrijk zijn.

Aan de slag als schadebehandelaar

Ook administratieve beroepen bieden kansen. Zo kun je als secretaresse overstappen naar het beroep schadebehandelaar. Een schadebehandelaar behandelt en beoordeelt schadeclaims van verzekerden.

Leerwerkloket adviseert bij omscholing

Voor een aantal overstapberoepen hebben mensen een specifieke opleiding nodig. Het Leerwerkloket adviseert werkzoekenden bij de keuze van een opleiding. Kijk op de website van lerenenwerken.nl voor een Leerwerkloket bij u in de buurt.

Meer overstapberoepen

Bekijk alle overstapberoepen voor secretaresses in het rapport Overstapberoepen voor secretaresses, augustus 2017 (pdf, 592 kB)

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio