Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Detailhandel

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Groei in detailhandel ondanks grote faillissementen

Het zijn onzekere tijden voor traditionele warenhuizen en winkelketens. In 2016 verloren ruim 21.000 mensen hun baan als gevolg van een faillissement in de detailhandel. Toch verwacht UWV dat de werkgelegenheid in de sector gaat groeien in 2017 en 2018.

Rampjaar voor warenhuizen en ketens

Veel grote winkels en ketens hebben in 2016 personeel moeten ontslaan. Ook zijn er in 2016 veel winkels failliet gegaan, waaronder een van Nederlands bekendste warenhuizen V&D. Tot en met november 2016 zijn ruim 21.000 mensen hun baan kwijtgeraakt door een faillissement in de detailhandel. Bijna 18.000 hiervan werkten bij grote winkels en ketens. Vorig jaar ging het nog om bijna 8.000 aangevraagde faillissementsuitkeringen in de sector.

Het verdwijnen van traditionele winkelketens en warenhuizen heeft te maken met het veranderende koopgedrag van consumenten. Door de opkomst van webwinkels verschuift de functie van warenhuizen voor een deel naar het internet. Consumenten die nog wel naar fysieke winkels gaan, doen dit vaak alleen nog als deze winkels persoonlijk advies en goede service bieden.

naar boven

Kleine winkels blijven groeien

Het consumentenvertrouwen neemt toe en ook de koopbereidheid van consumenten stijgt al enkele jaren. Hoewel traditionele warenhuizen het zwaar hebben, zal de werkgelegenheid in andere segmenten dus waarschijnlijk blijven groeien de komende jaren. Het gaat om een groei van circa 7.500 banen per jaar in 2017 en 2018. Dit is exclusief zelfstandigen. Ook zal de vacaturemarkt naar verwachting verder aantrekken. Het aantal banen en vacatures zal waarschijnlijk vooral groeien in het MKB en in webwinkels. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen van medewerkers in kleine en middelgrote (web)winkels is in de periode 2013-2015 met 13% gedaald.

naar boven

Oudere verkoopmedewerker minder snel uit WW

Door de aantrekkende vacaturemarkt en de daling van het aantal nieuwe WW-uitkeringen, neemt de concurrentie onder werkzoekende verkopers al enige tijd af. Dit biedt kansen voor verkopers in de sector. Dit betekent echter niet dat er voor iedereen evenveel kansen zijn. Zo blijkt dat oudere verkoopmedewerkers minder snel vanuit de WW aan het werk komen dan jonge verkopers. Ook worden er steeds hogere eisen gesteld aan verkoopmedewerkers, bijvoorbeeld op het gebied van service- en adviesvaardigheden.

Door de komst van webwinkels is er ook steeds meer behoefte aan niet-verkoopberoepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om logistiek en transportpersoneel of social media medewerkers.

naar boven

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio