Home Arbeidsmarktinformatie
Arbeidsmarktinformatie

Tabellen

Ga naar werk.nl voor werkzoekenden | werkgevers
  Print 

Maak uw eigen rapport met arbeidsmarktinformatie

Met 'Tabellen op maat' biedt UWV u de mogelijkheid om zelf rapporten samen te stellen op basis van onze arbeidsmarktinformatie. U kunt deze gegevens op verschillende manieren sorteren (bijvoorbeeld op regio, beroep, geslacht, leeftijd en opleiding). Ook kunt u ze makkelijk opslaan als bestand van uw keuze (o.a. Word, Excel, pdf, XML).

Elke 3e donderdag van de maand zijn er nieuwe gegevens beschikbaar. Zo heeft u toegang tot de meest actuele cijfers.

U vindt informatie over de volgende onderwerpen:

  • WW-uitkeringen

  • Werkzoekenden (per gemeente en beroep)

  • Vacatures

  • Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt (spanningsindicator)

Maak uw eigen arbeidsmarktrapporten.

Vanaf januari 2018 vernieuwen wij de maandcijfers van niet-werkende werkzoekenden (NWW) niet meer. De laatste cijfers gaan over de maand december 2017. De afgelopen jaren is een aantal administratieve en technische wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen hebben invloed op de samenstelling van de cijfers. Hierdoor geeft het NWW-cijfer geen volledig beeld meer van het actuele aanbod van werkzoekenden op de (regionale) arbeidsmarkt. UWV heeft daarom besloten de NWW-cijfers niet meer te actualiseren.

Wij zijn aan het kijken hoe snel wij de vervanger van de aanbodcijfers niet–werkende werkzoekenden zo snel mogelijk kunnen publiceren. Voor vragen hierover, mail naar arbeidsmarktinformatie@uwv.nl of benader de arbeidsmarktadviseur van UWV.

Wat verstaat UWV onder werkzoekenden

In de tabellen staan gegevens over niet-werkende werkzoekenden (nww). Die bestaan uit 3 groepen: WW’ers, WWB’ers en werkzoekenden zonder uitkering (voor zover die ingeschreven staan als werkzoekende bij UWV). UWV beschouwt de cijfers over niet-werkende werkzoekenden als een administratief gegeven. Deze cijfers worden in sterke mate bepaald door registratieprocessen van UWV en gemeenten. Aantallen lager dan 10 worden vanwege privacywetgeving niet weergegeven.

Nieuwe publicatie

Arbeidsmarktregio