Pensioen

  Print 

Pensioen

U kunt uw werknemer aanbieden om via u te sparen voor zijn pensioen. Dit kunt u afspreken in de arbeidsvoorwaarden. Als een medewerker bij u in dienst komt, kan hij zijn opgebouwde pensioen meenemen naar uw pensioenregeling. Door deze waardeoverdracht kan hij een pensioenbreuk voorkomen.

Pensioen

Als u werknemers in dienst hebt, krijgt u ook te maken met pensioen. U kunt uw werknemer aanbieden om via u voor een aanvullend pensioen te sparen, naast zijn AOW-uitkering (Algemene ouderdomswet). U kunt daarvoor in de arbeidsvoorwaarden afspraken maken. U bent niet wettelijk verplicht om een pensioenregeling aan te bieden, maar in uw cao kan wel een verplichte pensioenregeling in uw bedrijfstak afgesproken zijn.

naar boven

Pensioenregeling aanbieden

U bent niet verplicht een pensioenregeling aan te bieden, maar in sommige bedrijfstakken geldt wel een verplichte pensioenregeling. Als uw bedrijf daaronder valt, moet u uw werknemer deze regeling aanbieden. U kunt op de volgende manieren een pensioenregeling aanbieden:

  • U brengt de pensioenregeling onder bij de (verplichte) regeling van uw bedrijfstak.

  • U brengt de pensioenregeling onder bij een verzekeringsmaatschappij.

  • Uw werknemer sluit zelf een pensioenverzekering af bij een verzekeringsmaatschappij.

Als uw werknemer bij een verzekeringsmaatschappij een pensioenverzekering afsluit, kan hij op verschillende manieren voor zijn pensioen sparen:

  • Sparen, beleggen of vermogen opbouwen in bijvoorbeeld de eigen woning.

  • Een pensioenvoorziening afsluiten, zoals een lijfrenteverzekering of een koopsompolis.

Pensioenregelingen

Er zijn verschillende soorten pensioenregelingen. De ene regeling gaat bijvoorbeeld uit van het gemiddelde loon en de andere regeling neemt het laatste loon als basis. Op rijksoverheid.nl staat een overzicht van verschillende pensioenregelingen.

naar boven

Pensioenbreuk

Door een pensioenbreuk groeit een pensioen niet mee met het loon en met prijsstijgingen. Dat betekent dat een werknemer uiteindelijk minder pensioen heeft. Een pensioenbreuk kan ontstaan bij verandering van baan, wanneer de nieuwe pensioenregeling niet precies aansluit op de vorige regeling. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • De nieuwe pensioenregeling wordt op een andere manier berekend dan de vorige regeling.

  • Uw werknemer is werkloos geweest.

  • Het oude pensioen wordt niet geïndexeerd, dat wil zeggen dat loon- en prijsstijgingen niet worden meegenomen.

Een werknemer kan een pensioenbreuk voorkomen door de waarde van zijn pensioen mee te nemen naar de nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht.

Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet uw werknemer hoeveel pensioen hij heeft opgebouwd en welke gebeurtenissen gevolgen hebben voor zijn pensioen. 

naar boven

Waardeoverdracht

Bij waardeoverdracht neemt uw werknemer zijn opgebouwde pensioen mee naar de nieuwe pensioenregeling. Hij kan dit bij zijn vorige pensioenregeling aanvragen wanneer hij wil. Het totale pensioen valt dan onder de nieuwe pensioenregeling. Waardeoverdracht is niet verplicht en niet altijd gunstig voor uw werknemer. Daarom is het verstandig dat hij bij de pensioenverzekeraar vraagt naar de gevolgen van de waardeoverdracht.

naar boven