Wajongers bloeien op bij restaurant Bazar

 

Wajongers bloeien op bij restaurant Bazar

Restaurant Bazar, bekend om zijn gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maakt dankbaar gebruik van de kandidatenverkenner banenafspraak. ‘Mensen die baat hebben bij een vast takenpakket, zijn goed op hun plek bij Bazar.’

Myra van Osta, jobcoach bij Refrisk op de werkvloer
Myra van Osta, jobcoach bij Refrisk op de werkvloer

‘Hier in de productiekeuken van Bazar komen Wajongers tot hun recht. Het is onze bedrijfsfilosofie om mensen hier een werkplek te bieden en een vak te leren.’ Aan het woord is chef-kok Mark van Maaren van Bazar.

Herkenbaar werk

De productiekeuken verzorgt de mis-en-place voor het hotel-restaurant in Rotterdam en het restaurant in Amsterdam. Van Maaren van Bazar: ‘Hier treffen we dus de voorbereidingen, zoals het snijden en marineren. Onze menukaart verandert niet vaak, dus het is veel herkenbaar en repeterend werk. Bovendien krijgen we hier niets mee van de hectiek in het restaurant. Mensen met ADHD bijvoorbeeld, die baat hebben bij vaste taken, gedijen hier goed.’

Eerste screening

Myra van Osta helpt als Refrisk-jobcoach chef-kok Van Maaren van Bazar bij het vinden van de juiste kandidaten. ‘Samen met Mark doe ik de eerste screening, omdat ik goed kan inschatten wat Mark zoekt’, vertelt ze. ‘Naast ons eigen bestand raadpleeg ik ook de kandidatenverkenner banenafspraak. Er zijn al meerdere mensen bij Bazar aan het werk waarmee we kennis hebben gemaakt via de kandidatenverkenner banenafspraak.’

Proefplaatsing

Van Maaren van Bazar: ‘Na de sollicitatieprocedure volgt een proefplaatsing. In die fase hoeft de nieuweling niets te laten zien. De opdracht is dat ze vooral rondkijken hoe het er hier aan toe gaat. Met een week weet ik wel of het wat gaat worden. Vooral tijdens de eerste periode investeren we veel tijd en aandacht in de nieuwe kracht. En als het goed gaat, dan kan hij een vast contract krijgen. We zijn immers allemaal gebaat bij continuïteit.’

Begeleiding

Van Osta gaat tijdens de eerste dag naast de nieuweling staan: ‘Dus allebei een schort voor en handschoenen aan. Ik vertel ze waar ze met hun vragen terechtkunnen en probeer onzekerheden weg te nemen.’ Ook na die eerste dag begeleidt Van Osta de nieuwe medewerkers op de werkvloer. Chef-kok Van Maaren van Bazar: ‘Ik vind het mooi om te zien dat mensen hier opbloeien. Soms zijn ze door de jaren heen erg onzeker geworden en dan kunnen ze hier een koksdiploma behalen. Dat is alle moeite waard.’

Lees ook deze verhalen van werkgevers die gebruik maken van de kandidatenverkenner banenafspraak: