Ondersteuning UWV bij werving

 

Ondersteuning van UWV bij werving

UWV kan u helpen bij het werven van personeel. Naast de gratis cv- en vacaturebank werk.nl geeft UWV informatie en advies.

Gratis vacatures plaatsen op werk.nl

Werk.nl is de online vacaturebank van UWV. Hier kunt u zelf gratis vacatures plaatsen. U heeft hiervoor een fiscaal nummer nodig. 

Tip: heeft u wekelijks meerdere vacatures en wilt u deze plaatsen op werk.nl? Via software van UWV kunt u grotere aantallen vacatures laten plaatsen. Wilt u meer informatie? Neem contact op met UWV via 088-898 9295, bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur (lokaal tarief – belkosten zijn afhankelijk van uw telefoonaanbieder).

Cv’s zoeken en bekijken op werk.nl

Maak gebruik van de cv-database op werk.nl. Nadat u bent aangemeld als gebruiker, kunt u meteen zoeken in de online cv’s van de werkzoekenden die ingeschreven staan bij UWV.

Advies en informatie inwinnen bij uw werkgeversservicepunt

Een werkgeversservicepunt (WSP) biedt werkgevers dienstverlening op maat bij het aannemen van bijvoorbeeld een 50-plusser, een jongere of iemand met een arbeidsbeperking. Er zijn 35 regionale werkgeversservicepunten en 1 landelijk werkgeversservicepunt. U kunt hier onder andere terecht voor:

  • Ondersteuning bij het uitvoeren van de Participatiewet en de banenafspraak.

  • Advies over hoe u eenvoudige werkzaamheden binnen uw organisatie geschikt maakt voor mensen met een arbeidsbeperking en lage opleiding. Uitgebreide informatie leest u in de brochure Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie (pdf, 6,5 MB). Deze informatie is samengevat in de factsheet Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie (pdf, 93 kB).

  • Informatie en advies over voorzieningen die soms nodig zijn om mensen met een arbeidsbeperking bij u te laten werken.

  • Informatie en advies over subsidies, regelingen en financiële voordelen als u iemand aanneemt die moeilijker aan het werk komt.

  • Informatie, advies en ondersteuning bij personeel werven in Europa.

  • Ondersteuning bij landelijke werving van personeel.

  • Verbindingen leggen met andere partijen (bijvoorbeeld gemeenten, private partijen, sectorvertegenwoordigers en kenniscentra).

De dienstverlening van het werkgeversservicepunt is gratis.

Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarktinformatie van UWV geeft u meer inzicht in de ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt en de aantallen werkzoekenden in een bepaalde beroepsgroep, sector of in een regio. U kunt kiezen uit al bestaande publicaties of zelf rapportages samenstellen, bijvoorbeeld over het aantal vacatures ten opzichte van het aantal werkzoekenden.