Sollicitatiegesprek

 

Sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek is een belangrijk moment tijdens de sollicitatieprocedure. Het geeft u en de kandidaat de kans om elkaar beter te leren kennen. U wilt weten wie de sollicitant is, wat hij kan en of hij in uw bedrijf past. De sollicitant bepaalt op zijn beurt of hij zich prettig voelt bij uw bedrijf en de functie.

Verloop sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek kunnen verschillende onderdelen aan bod komen. Hieronder staan situaties die vaak voorkomen en enkele tips.

  • U heet de kandidaat welkom en stelt hem op zijn gemak. Voor sommige sollicitanten voelt het gesprek als een examen. U helpt de sollicitant door het gesprek ontspannen te beginnen. Dit doet u bijvoorbeeld door te vragen hoe de reis naar uw bedrijf was.

  • Stel uzelf, de gesprekspartners en de organisatie voor. Vertel bijvoorbeeld iets over de geschiedenis van uw organisatie, hoeveel mensen er werken, op welke afdeling de kandidaat mogelijk gaat werken en met wie.

  • U laat de kandidaat zichzelf voorstellen.

  • Omschrijf de functie en vertel wat u verwacht van de kandidaat.

  • Stel kritische vragen die belangrijk zijn voor de functie. U kunt bijvoorbeeld vragen hoe de kandidaat situaties aanpakt die in de functie voorkomen, hoe hij problemen oplost en hoe hij omgaat met collega‚Äôs.

  • Vraag ook waarom de kandidaat voor uw bedrijf wil werken.

  • Geef de kandidaat ruimte om vragen te stellen. De kandidaat moet voor zichzelf ook bepalen of hij bij het bedrijf past.

  • Sluit het gesprek duidelijk af en leg uit hoe de procedure verder gaat: wanneer laat u iets horen en of er misschien een tweede gespreksronde komt.

Checklist voor sollicitatiegesprek

Maak voor het sollicitatiegesprek een checklist. In deze checklist staan bijvoorbeeld gespreksonderwerpen en informatie die u van de kandidaat wilt krijgen.

De checklist kunt u gebruiken om er zeker van te zijn dat alles wordt besproken. Door de antwoorden per sollicitant te noteren, kunt u kandidaten goed vergelijken. Zo krijgt u van alle sollicitanten een goed beeld.

Na het sollicitatiegesprek

Na het sollicitatiegesprek kiest u welke kandidaat u aanneemt. Met de kandidaat die u aanneemt, gaat u in gesprek over onder andere contract en loon.

Leg kandidaten die u afwijst voor de functie duidelijk uit wat daar de reden voor is. Dit zijn soms moeilijke gesprekken, omdat u iemand teleur moet stellen. Uw uitleg kan de kandidaat helpen bij een nieuw sollicitatiegesprek.