Evenement

  Print 

Neem een kijkje op de werkvloer tijdens Week van Zorg en Welzijn

Heeft u interesse voor het werk in de zorg en welzijn? Neem dan een kijkje achter de schermen tijdens de Week van Zorg en Welzijn van 13 tot en met 18 maart. Ruim 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen dan hun deuren voor belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers.

Neem een kijkje op de werkvloer tijdens Week van Zorg en Welzijn

'Maak kennis met kunde'

Onder de naam ‘Maak kennis met kunde’ wil de zorg en welzijnssector zichzelf onder de aandacht brengen tijdens de Week van Zorg en Welzijn. U kunt bijvoorbeeld een ambulance van binnen bekijken en een kijkje nemen bij het verpleeghuis om de hoek. Zo krijgt u een beeld van wat het is om te werken in deze sector.

Elke dag zetten 1,2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers zich in voor hun cliënten en patiënten. En er is altijd behoefte aan nieuwe medewerkers. Voor jongeren die graag kiezen voor Zorg en Welzijn zijn er interessante opleidingen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Ambassadeur Maarten van der Weijden

Voormalig topzwemmer Maarten van der Weijden is ambassadeur van de Week van Zorg en Welzijn. Hij is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen werd, kanker heeft gehad: ‘Ik ben heel dankbaar voor de zorg die ik heb gehad in de tijd dat ik leukemie had. Ik heb de kennis en kunde van de zorgprofessionals destijds zelf mogen ervaren. Daardoor was ik ervan overtuigd dat ik de beste behandeling kreeg die er was. Ik was in goede handen en dat gaf mij vertrouwen in mijn herstelproces.’

Meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn

Wilt u op bezoek bij een zorg- of welzijnsinstelling bij u in de buurt? Of wilt u meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn? Kijk dan op weekvanzorgenwelzijn.nl of download de brochure Week van Zorg en Welzijn (pdf, 1MB).

Evenement : Week van Zorg en Welzijn
Startdatum : 13 maart 2017
Einddatum : 18 maart 2017
Organisator : Regioplus
Locatie : Verschillende locaties in Nederland
Toegang : gratis
Contact : weekvanzorgenwelzijn.nl/bezoekers