Handleiding: Sollicitaties en wijzigingen doorgeven

  Print 

Handleiding: Sollicitaties en wijzigingen doorgeven

Als u een uitkering ontvangt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk weer werk vindt. Daarom moet u regelmatig solliciteren . Uw sollicitatieactiviteiten geeft u aan ons door via een taak in uw Werkmap. Ook moet u wijzigingen in uw situatie doorgeven. Ook dat doet u via uw Werkmap.

Sollicitaties doorgeven

U geeft elke sollicitatieactiviteit apart door. Dit doet u in 6 stappen:

 1. Ga naar werk.nl en klik rechtsboven op 'Log in met DigiD'.

 2. Ga naar 'Taken en sollicitatieactiviteiten'.

 3. Klik op de taak 'Uw sollicitatieactiviteiten doorgeven'. In de taak staat hoeveel activiteiten u moet doorgeven en hoeveel dagen u daar nog voor heeft.

 4. Klik op 'Nieuwe sollicitatieactiviteit doorgeven'.

 5. Vul de gevraagde gegevens in en kies zo nodig een bijlage (zoals een sollicitatiebrief of een uitnodiging voor een gesprek).

 6. Klik op 'Doorgeven'.

Alle sollicitaties die u heeft doorgegeven vindt u terug in het Overzicht sollicitatieactiviteiten. U kunt dit overzicht ook printen.

naar boven

Hoeveel en hoe vaak moet u sollicitaties doorgeven

In de taak 'Uw sollicitatieactiviteiten doorgeven' in uw Werkmap staat hoeveel sollicitatieactiviteiten u moet doorgeven. En hoeveel dagen u daar nog voor heeft.

De taak blijft staan onder ‘Nog doen’ totdat het aantal dagen is afgelopen. Ook als u al genoeg activiteiten heeft doorgegeven. Daarna wordt er weer een nieuwe taak voor u klaargezet. Geeft u via de taak meer sollicitatieactiviteiten door dan gevraagd? Dan tellen deze sollicitaties niet mee voor de volgende taak.

naar boven

Wat zijn sollicitatieactiviteiten

Deze activiteiten gelden als sollicitatieactiviteit:

 • solliciteren op een vacature

 • een open sollicitatie sturen

 • een sollicitatiegesprek voeren bij een werkgever

 • uw cv plaatsen op een vacaturewebsite

 • inschrijven bij een uitzendbureau / detacheringsbureau / arbeidspool / invalpool

 • bellen met een werkgever voor werk

 • langsgaan bij een werkgever voor werk

 • solliciteren via een uitzendbureau of website

 • een assessment of test doen voor een functie

 • een netwerkgesprek voeren

 • een workshop volgen over ‘werk zoeken’

Let op! Alleen aanmelden bij een vacaturewebsite (zonder uw cv te plaatsen) of een website met vacatures doorzoeken, geldt niet als sollicitatieactiviteit.

naar boven

Wat u moet doen als het doorgeven van een taak niet goed is gegaan

Is er iets niet goed gegaan bij het doorgeven van de taak? Stuur dan een bericht via uw Werkmap en leg uit wat er is misgegaan en wat u wilt wijzigen.

naar boven

Wat u moet doen als u uw sollicitaties niet op tijd heeft doorgegeven

Bent u te laat met het doorgeven van uw sollicitatieactiviteiten, dan verloopt de taak. Stuur dan zo snel mogelijk een bericht via uw Werkmap en vertel de reden waarom u te laat bent. Meld ook de sollicitatieactiviteiten die u niet op tijd heeft doorgegeven. Noem daarbij de activiteit, functie, datum, bedrijfsnaam en contactpersoon. 

naar boven

Wat u moet doen als u geen taak heeft

Mist u de taak in uw Werkmap om uw sollicitatieactiviteiten door te geven? Stuur dan een bericht via uw Werkmap. Dan kan er een taak voor u worden klaargezet.

naar boven

Bewaar bewijzen van uw sollicitaties

We kunnen u vragen om bewijzen te laten zien van uw sollicitatieactiviteiten. Bewaar daarom uw sollicitatiebrieven en uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken of testen minimaal 2 jaar. De gegevens die u in uw Werkmap heeft ingevuld bij het doorgeven van uw sollicitatieactiviteiten worden bewaard. Dat doen we tot 5 jaar nadat uw uitkering is gestopt.

naar boven

Wijziging doorgeven

Heeft u een uitkering en verandert er iets in uw situatie? Gaat u bijvoorbeeld op vakantie of (meer) werken? Dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte of duur van uw uitkering. U bent daarom verplicht deze informatie aan ons door te geven. Doe dat direct. Dan kunnen wij uw wijzigingen goed en snel verwerken in uw uitkering. Zo geeft u een wijziging door:

 1. Klik op 'Log in met DigiD' rechtsboven op de pagina en log in met uw DigiD.

 2. Klik op ‘Wijziging / werk gevonden’.

 3. Hier leest u precies hoe u een wijziging doorgeeft.

naar boven

Welke wijzigingen moet u doorgeven

Op uwv.nl leest u welke wijzigingen u moet doorgeven als u een WW-uitkering ontvangt.

naar boven