Nieuwsbericht

  Print 

Verbetering werk.nl

Werk.nl en de Werkmap zijn vanaf vrijdag 8 september 7.00 uur tot uiterlijk zondag 11 september 24.00 uur tijdelijk niet bereikbaar. Wij verbeteren dan de website om deze beter aan te laten sluiten op uw wensen.

Dit zijn de verbeteringen die u kunt verwachten op werk.nl:

  • Betere zoekfunctie vacatures

  • Verbetering zoekfunctie voor werkzoekenden met een WIA-, WGA- of Wajong-uitkering

  • Cv’s bewaren makkelijker voor werkgevers

Betere zoekfunctie vacatures

Om u beter te helpen in uw zoektocht naar werk, kunt u op werk.nl vanaf 11 september makkelijker zoeken naar vacatures in uw eigen beroep. U hoeft niet langer een beroep te kiezen uit een lijst, maar kunt nu zelf op werk.nl uw beroep invullen. Via de zoekfunctie krijgt u op basis van synoniemen  meteen de vacatures die aansluiten bij uw beroep. Zo bent u er zeker van dat de zoekresultaten passen bij uw wensen en dat u geen vacatures mist.

Verbetering zoekfunctie voor werkzoekenden met Wajong,  WIA-, of WGA-uitkering

Voor werkzoekenden met een Wajong-, WIA- of WGA-uitkering kan het lastig zijn om vacatures te vinden die goed passen bij uw kwaliteiten en behoeften. Vanaf maandag 11 september kunt u aangeven in welke beroepsrichting(en) u wilt werken, bijvoorbeeld in de horeca of huishouding. Ook kunt u extra wensen opgeven, bijvoorbeeld of u binnen of buiten wilt werken. Zo kunt u uw toekomstige werkplek beter laten aansluiten op uw wensen.

Ook kunt u voortaan een contactpersoon opgeven om u te helpen bij bemiddeling met werkgevers. U mag zelf bepalen wie u hier invult. Dit kan een vriend of familielid zijn, of bijvoorbeeld uw contactpersoon van UWV.

Cv’s bewaren makkelijker voor werkgevers

UWV vindt het belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen vinden. Daarom verbeteren we de website ook voor werkgevers. Zij kunnen vanaf 11 september openbare cv’s van werkzoekenden bewaren, notities toevoegen en de cv’s makkelijk terugvinden in één overzicht.