In 10 stappen naar een eigen bedrijf

  Print 

In 10 stappen naar een eigen bedrijf

Voordat u kunt starten met een eigen bedrijf of begint als zzp'er moet u veel regelen. Op Ondernemersplein.nl vindt u alle informatie van de overheid voor ondernemers. Bijvoorbeeld een handig 10 stappenplan voor u als starter.

10 stappenplan voor starters

Als startende zelfstandige komt er veel op u af. Op Ondernemersplein.nl vindt u antwoorden op uw ondernemersvragen. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven in het handelsregister en het regelen van de belastingen. Maak een goede start en doorloop alle 10 stappen naar een eigen bedrijf.

naar boven

Bent u een geboren ondernemer?

Voordat u een eigen bedrijf start, vraagt u zich misschien af of ondernemen iets voor u is. Bent u een geboren ondernemer? Test het zelf met de test van de Kamer van Koophandel. U krijgt snel en eenvoudig inzicht in uw motivatie, persoonlijke kenmerken en kwaliteiten.

naar boven

Ondernemersplein

Van wetgeving, belasting tot subsidie: op Ondernemersplein.nl vindt u alle informatie van de overheid voor ondernemers. Bijvoorbeeld van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Wat precies? Bekijk onder aan de pagina het filmpje van het Ondernemersplein.

naar boven

Financiering bij stichting Qredits

Wilt u uw eigen bedrijf starten, maar ontbreekt de financiering? U kunt natuurlijk naar uw bank gaan voor een lening, maar u kunt ook voor de stichting Qredits kiezen. Qredits helpt ondernemers met financiering van een onderneming, tot een bedrag van € 250.000. Kijk voor meer informatie op: qredits.nl/krediet

naar boven

Ondernemingsplan maken

Een ondernemingsplan is belangrijk als u financiering wilt aanvragen voor uw bedrijf. In het ondernemingsplan staan onder andere uw ideeën en onderzoekt u of uw plannen haalbaar zijn en of er een markt is voor uw product of dienst.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een ondernemingsplan? Op Qredits.nl vindt u een gratis sjabloon om een ondernemingsplan te maken.

Wilt u met behoud van uw WW-uitkering voor uzelf beginnen? Dan moet u uw ondernemingsplan ook voorleggen aan UWV. In de training Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering ziet u precies wat u hiervoor moet doen.

naar boven