Bedrijf starten vanuit een uitkering

‘Mijn eigen bedrijf? Dat klinkt als muziek in mijn oren.’

Vincent van Leeuwen volgde een webinar en begint nu zijn eigen bedrijf in de muziek. Lees op werkbladmagazine het interview met Vincent.

  Print 

Bedrijf starten vanuit een uitkering

Heeft u een uitkering van UWV en wilt u een bedrijf starten of als zzp’er beginnen? Dan kan UWV u hierbij ondersteunen. Hoe wij dit doen, hangt af van uw situatie.

Ondernemen met een uitkering

Als u met een WW-uitkering of arbeidsongeschiktheidsuitkering voor uzelf wilt beginnen, heeft u toestemming nodig van UWV. Als u die krijgt, kunt u een eigen bedrijf starten terwijl u (een deel van) uw uitkering houdt. Ook hoeft u tijdelijk niet te solliciteren.

Heeft u plannen om te gaan ondernemen? Geef dit dan aan ons door, stuur hiervoor een bericht via uw Werkmap of neem contact op met uw vestiging. Samen met een adviseur werk verkent u de mogelijkheden om vanuit een uitkering een onderneming te starten.

naar boven

Online training ‘Zelfstandig ondernemen'

Heeft u een WW-uitkering? Doe dan de online training ' Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering' en zie hoe en wanneer u kunt werken als zelfstandig ondernemer tijdens uw WW-uitkering.

naar boven

Webinar ‘Een eigen bedrijf starten vanuit de WW’

Bekijk het webinar van UWV en de Kamer van Koophandel over het starten van een eigen bedrijf met een WW-uitkering terug. Presentator Marijke Roskam laat u in 60 minuten zien waarmee u dan te maken krijgt. U krijgt veel tips van experts van de Kamer van Koophandel over ondernemerschap en vanuit UWV over wat er mogelijk is vanuit de WW. Andere ondernemers vertellen u hoe het werkt in de praktijk. De opname is te zien op Ondernemersplein.nl.

naar boven

Gevolgen voor uw uitkering als startende zelfstandige

Wat zijn de gevolgen voor uw WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering en welke plichten heeft u? Op uwv.nl vindt u alle informatie als u vanuit een uitkering een eigen bedrijf wilt starten.

Heeft u een bijstandsuitkering en plannen om te starten als zelfstandige? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij de gemeente.

naar boven

Zelfstandig ondernemen, iets voor mij?

In de video 'Zelfstandig ondernemen, iets voor mij?' vertellen ondernemers over hun ervaringen met het starten van een eigen bedrijf. Bekijk hieronder het filmpje voor waardevolle tips!

naar boven