Italië

  Print 

Werk zoeken en solliciteren in Italië

Italië is populair bij Nederlandse werkzoekenden, echter er worden weinig vacatures aangeboden specifiek voor buitenlanders. Waar vindt u vacatures als u een baan zoekt in Italië. En waar moet u op letten bij het solliciteren? Wij helpen u op weg.

Vacatures zoeken in Italië

U vindt in het voorjaar veel vacatures in de toeristische sector. Vooral om te werken als animatiemedewerker op grote campings en hotels. Zorg dat uw talenkennis, Nederlands en Engels of Duits, goed is. Dat is voor u een voordeel. In grote bedrijven is de voertaal Italiaans en goed Italiaans beheersen is een voorwaarde voor succes.  Naast LinkedIn wordt ook Facebook veel gebruikt in Italië bij het zoeken naar werk. En in Italië is netwerken belangrijk. Zorg ervoor dat er iemand is die u kunt introduceren bij de werkgever.

In heel Italië worden banenmarkten georganiseerd. De grootste banenmarkt is Iolavoro in Turijn. Jobmeeting organiseert beurzen in de meeste grote steden. Kijk voor vacatures in Italië onder andere op de volgende websites.

naar boven

Tips cv, sollicitatiebrief en sollicitatiegesprek

Ga voor algemene informatie over het maken van uw cv en uw sollicitatiebrief én het voorbereiden op uw sollicitatiegesprek naar Solliciteren. Specifieke informatie die in Italië geldt, zetten we voor u op een rijtje.

Cv

  • Zorg dat u uw cv ondertekent.

  • Geef de werkgever of recruiter nadrukkelijk toestemming om uw persoonlijke gegevens te gebruiken in het kader van het sollicitatieproces. Privacy is belangrijk in Italië. Vermeld daarom in uw cv deze tekst: I give authorization to use my personal data (Legge 196/2003).

  • Bekijk voorbeelden van cv’s op de website van Europass.

Sollicitatiebrief

  • Zorg dat u uw sollicitatiebrief ondertekent.

Sollicitatiegesprek

  • Zorg dat u de gegevens van referenties en uw diploma’s, certificaten en getuigschriften bij u heeft. U kunt deze dan tonen wanneer hierom gevraagd wordt.

  • Houd er rekening mee dat Italianen houden van ‘vragen oplossen’. Dus reken op voorbeeld van cases tijdens het sollicitatiegesprek.

naar boven

Meer info

Meer informatie vindt u in de brochure over Solliciteren, werken en wonen in Italië (pdf, 1 MB).

naar boven