Docent marketing

  Print 

Voorbeeldbrief docent marketing

Peter-Paul van Zanten

Dorpstraat 12

1021 JK Veendam

Hogeschool Lageland

T.a.v. mevrouw Velema

’s-Gravenhageplein 38

9713 JK Groningen

Veendam, 24 mei 2016

Betreft: sollicitatie docent marketing

Geachte mevrouw Velema,

In de Volkskrant van 22 mei las ik dat uw instelling een vacature heeft voor een docent marketing voor de afdeling communicatiemanagement. Omdat ik graag voor deze functie in aanmerking kom, hoop ik dat mijn profiel uw interesse zal wekken.

Volgens de oproep bent u op zoek naar iemand met een Master in Marketingwetenschap en aantoonbare ervaring in het vak. De ideale kandidaat heeft goed zicht op de beroepsperspectieven van aankomend marketeers en daarnaast affiniteit met moderne onderwijsmethoden. Ik heb de indruk dat ik niet alleen aan deze maar ook aan de andere eisen die in uw advertentie staan voldoe.

In het najaar van 2009 heb ik mijn opleiding Communicatiewetenschap cum laude afgerond. Mijn specialisatie was Marketing Management en voor mijn afstudeerscriptie heb ik een half jaar in Londen doorgebracht. Daar heb ik voor de Britse afdeling van TQT onderzoek gedaan naar het professionaliseren van digitale verkoop- en marketingprocessen. Ik schrijf en spreek vloeiend Engels. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als accountmanager bij Marketingbureau Grevelingen in Groningen, waar ik mijn kennis op het gebied van internetmarketing verder heb uitgebouwd.

Nu ik een paar jaar werkzaam ben geweest in de internationale marketingwereld, lijkt het mij fantastisch om het bedrijfsleven te verruilen voor de onderwijssector en de overstap te maken naar het beroep van docent. Ik werk graag samen met jongeren en zie ernaar uit mijn opgedane kennis over te dragen aan gemotiveerde studenten. Tijdens mijn Bacheloropleiding heb ik hiermee al enige ervaring opgedaan tijdens een vrijwillige stage als economieleraar op een middelbare school.

Kortom, ik ben op zoek naar een uitdagende baan in het hoger onderwijs. Ik zou u daarom willen vragen bijgaand cv te lezen. Uiteraard ben ik altijd bereid om een en ander mondeling te komen toelichten.

Hoogachtend,

Drs. Peter-Paul van Zanten