Juridisch secretaresse

  Print 

Voorbeeldbrief juridisch secretaresse

Liesbeth Kamp

Tussenweg 67

2146 GR Den Haag

Advocatenkantoor Jansen & Jansen

T.a.v. de heer Pietersen

’s-Gravenhageplein 38

2514 HJ Den Haag

Voorburg, 8 juni 2016

Betreft: vacature juridisch secretaresse

Geachte heer Pietersen,

Toen ik begin juni op Monsterboard uw vacature voor een fulltime secretaresse zag, werd ik direct enthousiast. Hoewel ik geen juridische achtergrond heb, ben ik er zeker van dat ik toch de juiste persoon ben voor deze baan. In deze brief wil ik u er graag van overtuigen dat ik die vakbekwame secretaresse ben die u zoekt.

Sinds ik twee jaar geleden mijn opleiding tot secretaresse bij Schoevers afrondde, heb ik bij verschillende bedrijven op uitzendbasis gewerkt. Daar kreeg ik een goed beeld van allerlei situaties die een secretaresse moet kunnen oplossen. Zoals het beheren van de vaak overbezette agenda’s. Als er dan bijvoorbeeld op het laatste moment een overleg verzet moet worden omdat één van de belangrijkste deelnemers is verhinderd, regel ik snel een nieuwe overlegdatum en locatie. Omdat ik gewend ben onder tijdsdruk te werken en over goede communicatieve vaardigheden beschik, gaat me dit goed af.

Ik beheers ook de Nederlandse, Engelse en Franse taal in woord en geschrift. Iets wat me goed van pas komt in mijn werk. Ik zet me dan ook graag in voor uw internationale advocatenkantoor.

Voor referenties kunt u telefonisch contact opnemen met mijn voormalige leidinggevende Francien Galema van de firma Duijven Transport in Wassenaar op telefoonnummer 070-1234567.

Ik hoop dat ik u met deze sollicitatiebrief heb overtuigd van mijn kwaliteiten als juridisch secretaresse. Uiteraard kom ik mijn motivatie graag toelichten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Kamp