Medewerker personeelsadministratie

  Print 

Voorbeeldbrief medewerker personeelsadministratie

Sander Nijhuizen

Klaproos 12

1335 CD Amstelveen

Spanengroen bv

T.a.v. Mevrouw Van Galen

Klaproos 12

1335 KK Amstelveen

Amsterdam, 20 april 2016

Betreft: sollicitatie medewerker personeelsadministratie

Geachte mevrouw Van Galen,

Op 14 april las ik op werk.nl de vacature van medewerker personeelsadministratie. U zoekt iemand die zelfstandig en accuraat werkt, goed functioneert in een dynamische omgeving en minimaal drie jaar ervaring heeft als administrateur. Dan kom ik graag uw team versterken. In deze brief leg ik u uit waarom.

Werken bij Spanengroen bv betekent voor mij dat ik mijn affiniteit voor tuin en dier kan combineren met mijn liefde voor het administratieve vak. Dan haal ik het beste uit mezelf en dat komt uiteindelijk de interne en de externe klant ten goede.

De afgelopen jaren heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt. Ik begon als medewerker callcenter bij een overheidsorganisatie, maar miste de afwisseling en deed er al gauw wat administratieve taken bij. Toen ontdekte ik mijn passie voor cijfers. Ik volgde in de avonduren een vakopleiding en solliciteerde daarna met succes op een administratieve functie bij Van Klaven bv.

Daarna heb ik bij nog twee andere bedrijven gewerkt en heb ik geleerd om zowel zelfstandig als in een groot team te werken. Zo heb ik bij groothandel Gooijstra de personeelsadministratie opgezet en twee jaar beheerd. Daarbij had ik met veel verschillende partijen contact zoals Arbodiensten, UWV en pensioenfondsen. Iets wat me goed af ging en waar ik veel plezier in had. Bij Grenen Groenvoorziening werkte ik als controller op een grote stafafdeling. Daar heb ik geleerd om in een hectische omgeving rustig te blijven. Ook het werken met deadlines kan ik goed aan.

Ik kom graag bij u langs voor een gesprek waarin ik mijn enthousiasme over deze baan verder kan toelichten.

Met vriendelijke groet,

Sander Nijhuizen