Dienstverlening bij een WW-uitkering

  Print 

Dienstverlening bij een WW-uitkering

Als u een WW-uitkering van UWV krijgt, krijgt u van ons ook ondersteuning bij het vinden van werk. Deze ondersteuning wordt aangepast aan uw situatie en behoefte. 

Ondersteuning op werk.nl

Op werk.nl kunt u een WW-uitkering aanvragen. Ook krijgt u toegang tot een persoonlijke account op werk.nl: Mijn Werkmap. Via uw Werkmap kunt u berichten aan UWV sturen. Wij sturen u berichten, (sollicitatie)taken en tips die u helpen bij het zoeken naar werk. En u krijgt via de Werkmap uitnodigingen voor gesprekken of een training op de vestiging bij u in de buurt.

In uw Werkmap plaatst u ook uw cv. Met een cv op werk.nl kunnen werkgevers u vinden en vindt u vacatures die bij uw wensen aansluiten.

Daarnaast heeft u op werk.nl toegang tot een van de grootste vacaturebanken van Nederland. Als u inlogt in uw Werkmap kunt u zoeken in nog meer vacatures en direct reageren op interessante vacatures. Ook kunt u gebruikmaken van alle andere diensten en hulpmiddelen op werk.nl die u ondersteunen bij het vinden van werk. Zoals de Werkhoek, online trainingen en competentietests.

naar boven

Ondersteuning op de vestiging

Nadat u een WW-uitkering heeft aangevraagd, krijgt u via de Werkmap een vragenlijst. Dit is de Werkverkenner. Daarin staan bijvoorbeeld vragen over uw arbeidsverleden en hoe u uw kansen op de arbeidsmarkt inschat. Uw antwoorden gebruiken we, samen met gegevens zoals uw arbeidsverleden en opleiding, om te kijken hoe we u het beste kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop, een webinar, online trainingen of een persoonlijk gesprek op de UWV-vestiging bij u in de buurt. Als u wordt uitgenodigd voor een gesprek, bespreekt u samen met de adviseur werk hoe het gaat met het zoeken naar werk en welke ondersteuning UWV u kan bieden.

Heeft u na een half jaar nog een WW-uitkering? En heeft u nog geen gesprek gehad met een adviseur werk over het zoeken naar werk? Dan nodigen wij u uit voor een gesprek. U bespreekt dan hoe het gaat met het zoeken naar werk. En hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Heeft u zelf behoefte aan een gesprek met een adviseur werk op de vestiging? Stuur ons dan een bericht via uw Werkmap of neem op een andere manier contact met ons op.

Uitleg over werk.nl en de Werkmap op inloopmiddag

Wilt u extra uitleg over het gebruik van werk.nl of de Werkmap? U bent van harte welkom op de inloopmiddag van uw UWV-vestiging.

Trainingen en workshops op de vestiging

U kunt van UWV een uitnodiging krijgen om op de vestiging een training of workshop te komen volgen zoals de training ‘Succesvol naar werk’. Samen met andere werkzoekenden volgt u op de vestiging de training die uit meerdere modules bestaat. Lees op de website van het Werkblad hoe Josefien Buurke en Michel Kamp de training ‘Succesvol naar werk’ hebben ervaren.

naar boven

Voordelen en regelingen

Proefplaatsing

Soms heeft u uitzicht op een baan, maar twijfelt de werkgever of u het werk aankunt. Een proefplaatsing kan dan een goede oplossing zijn. Zo krijgt u de kans om ervaring op te doen. Lees op uwv.nl de voorwaarden voor een proefplaatsing.

naar boven

Werkte u in het onderwijs, bij de overheid of als topsporter?

Heeft u in een van de onderstaande sectoren gewerkt? Dan gelden andere regels en is andere dienstverlening van toepassing op u.

naar boven

Extra informatie