Ik ben jonger dan 27

  Print 

Ik ben jonger dan 27 jaar

U bent (bijna) klaar met uw opleiding en wilt graag aan het werk. Maar een baan vinden kan best lastig zijn. Daarom hier een paar tips om u op weg te helpen.

Game uzelf naar een baan

Speel de game op expeditiework.nl en kom erachter wat voor werk bij u past. En hoe u uw netwerk gebruikt. Ontdek ook hoe u een cv maakt, vacatures vindt en wat u wel en niet moet doen bij een sollicitatiegesprek. Bekijk de video onderaan deze pagina voor meer uitleg over de game Expeditie Work.

naar boven

Werkervaring opdoen met de Startersbeurs

Bent u klaar met uw opleiding en bent u minimaal 18 en maximaal 26 jaar? Dan is er een mogelijkheid om met een Startersbeurs 6 maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze. Van de werkgever ontvangt u dan een vergoeding van 500 euro per maand. En de praktijkervaring die u opdoet, helpt u weer bij het vinden van een volgende baan.

Wilt u meer weten? Lees het interview met Sander Dekker op werkbladmagazine.nl. Hij deed werkervaring op met een Startersbeurs. En kijk op startersbeurs.nu of de Startersbeurs in uw gemeente werkt. U kunt zich dan meteen inschrijven.

naar boven

Voordelen en regelingen voor werkgevers

Het kan voor werkgevers financieel aantrekkelijk zijn om juist een werkloze jongere in dienst te nemen. En dat is weer gunstig voor u. Als u solliciteert, kunt u de werkgever wijzen op interessante regelingen zoals proefplaatsing, loondispensatie, no-riskpolis of jeugd-LIV (tot 21 jaar). U vindt deze regelingen op uwv.nl.

naar boven

Verder leren

Doorleren kan uw kans op een baan vergroten. Als u meer kennis hebt, bent u aantrekkelijker voor werkgevers. Een paar tips:

naar boven

Diensten en hulpmiddelen op werk.nl

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van alle andere diensten en hulpmiddelen op werk.nl die u ondersteunen bij het vinden van werk.

naar boven