WW-uitkering aanvragen

  Print 

WW-uitkering aanvragen

Wordt u binnenkort werkloos en lukt het niet om ander werk te vinden? Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen bij UWV.

WW-aanvraag voorbereiden

  • Een WW-uitkering vraagt u aan met uw DigiD, deze vraagt u aan op digid.nl. Houd er rekening mee dat het 5 dagen kan duren voordat u uw DigiD ontvangt.

  • Vanaf 1 week voor uw laatste werkdag kunt u uw WW-uitkering aanvragen. Dan hebben wij de salarisgegevens die nodig zijn voor de beslissing over uw uitkering. Vraag een WW-uitkering tot uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag aan. Doet u dit later? Dan krijgt u mogelijk tijdelijk een lagere uitkering.

  • Bij een WW-uitkering hoort een aantal plichten. Een overzicht en de uitleg van de plichten die voor u gelden vindt u op de pagina Mijn plichten op uwv.nl.

DigiD logo
WW-uitkering aanvragen


De aanvraag duurt ongeveer 30 minuten. U vraagt een WW-uitkering aan via een digitaal formulier. U logt in met DigiD. U kunt tussendoor stoppen en later doorgaan. Na uw aanvraag ontvangt u een e-mail dat wij uw WW-aanvraag hebben ontvangen.


Tips: Stappenplan WW en Wegwijzer WW-app

UWV heeft handige hulpmiddelen die u ondersteunen bij het regelen van uw WW-zaken:

  • Het Stappenplan WW op uwv.nl: hierin staat wat u rondom uw WW-aanvraag moet doen en wanneer u dat het beste kunt doen. Ook ziet u wanneer u een reactie van UWV kunt verwachten. U kunt het stappenplan ook als document (pdf, 164 kB) downloaden en uitprinten.

  • Download op uwv.nl ook de Wegwijzer WW-app op uw mobiele telefoon. Via deze handige app krijgt u bijvoorbeeld meldingen wanneer u uw inkomsten moet doorgeven, welke wijzigingen u moet doorgeven en andere tips.