WW-uitkering aanvragen

  Print 

WW-uitkering aanvragen

Wordt u binnenkort werkloos en lukt het niet om ander werk te vinden? Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen bij UWV.

WW-aanvraag voorbereiden

  • Een WW-uitkering vraagt u aan met uw DigiD, deze vraagt u aan op www.digid.nl. Houd er rekening mee dat het 5 dagen kan duren voordat u uw DigiD ontvangt.

  • Wij raden u aan een WW-uitkering ongeveer 2 weken voor uw laatste werkdag aan te vragen. Dan hebben wij de salarisgegevens die nodig zijn voor de beslissing over uw uitkering. Vraag een WW-uitkering tot uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag aan. Doet u dit later? Dan krijgt u mogelijk tijdelijk een lagere uitkering.

  • Bij een WW-uitkering hoort een aantal plichten. Een overzicht en de uitleg van de plichten die voor u gelden vindt u op de pagina Mijn plichten op uwv.nl.

DigiD logo
WW-uitkering aanvragen


De aanvraag duurt ongeveer 30 minuten. U vraagt een WW-uitkering aan via een digitaal formulier. U logt in met DigiD. U kunt tussendoor stoppen en later doorgaan. Na uw aanvraag ontvangt u een e-mail dat wij uw WW-aanvraag hebben ontvangen.


Tips: de WW Checklist en Wegwijzer WW-app

De Checklist WW op uwv.nl is een handige geheugensteun als u uw werk kwijtraakt en bij UWV een WW-uitkering aanvraagt. In de checklist staat overzichtelijk op een rij wat u moet doen rond uw WW-aanvraag. Download ook de Wegwijzer WW-app op uw mobiele telefoon. Via deze handige app krijgt u bijvoorbeeld meldingen wanneer u uw inkomsten moet doorgeven, welke wijzigingen u moet doorgeven en andere tips.