De Werkhoek

De Werkhoek: meer over werk

Werk zoeken en solliciteren, daar komt heel wat bij kijken. Werk.nl helpt u daar graag bij. Lees en bekijk in de Werkhoek onze adviezen, tips en hulpmiddelen voor het vinden van een baan. En leer meer over bijvoorbeeld vacatures zoeken, cv maken, sollicitatiebrieven schrijven, netwerken en sollicitatiegesprekken voorbereiden.

Secretaresses zonder baan: in deze functies is wel werk

Heeft u ervaring als secretaresse maar vindt u het moeilijk om werk te vinden? Gelukkig zijn er voldoende andere functies waarin u met uw achtergrond een baan kunt vinden. Bijvoorbeeld als callcentermedewerker of intercedent. Bekijk snel de functies hieronder! 

Beroep in de spotlights: monteur gawalo

Van beroepen als buschauffeur, dierverzorger of docent Frans weten de meeste mensen wel ongeveer wat het is. Maar er zijn ook minder bekende beroepen, die wel goede kansen bieden op werk. We zetten een aantal van die beroepen in de spotlights. Deze week maakt u kennis met: de monteur gawalo.

Veel kans op werk in de zorg. Bekijk hier de functies (2019)!

Het gaat goed met de werkgelegenheid in de zorg. Van mbo tot wo: op alle niveaus zitten werkgevers te springen om mensen. Check snel de functies waar veel vraag naar is.

Sleep een baan uit uw stage – 4 tips

Begint u binnenkort met een stage? Als het werk u bevalt en u vindt het bedrijf leuk, dan wilt u misschien wel een vaste baan bij deze werkgever. Doe alvast uw voordeel met de tips in dit artikel. Daarmee vergroot u de kans dat uw werkgever u aan het einde van de stage een baan aanbiedt.

Sollicitatiegesprek? Zo bespreekt u handig uw zwakke punten!

Het is u gelukt om op gesprek te komen bij het bedrijf waar u graag wilt werken. Natuurlijk wilt u goed voorbereid zijn, ook op lastige vragen. Zo’n lastige vraag kan gaan over uw zwakke punten en hoe u daarmee omgaat. Hoe geeft u eerlijk antwoord zonder uw kansen op de baan te verspelen? Dit stappenplan helpt u op weg.

Van uitvaartmedewerker tot conciërge: 15 beroepen waarin u moeilijk werk vindt

‘Het gaat goed met de werkgelegenheid’. ‘Steeds meer bedrijven komen personeel tekort’. ‘Veel vacatures, weinig mensen’. Als u het nieuws mag geloven, liggen de banen voor het oprapen. Helaas zijn er verschillende beroepen waarin u ook nu moeilijk een baan vindt. Wij laten u deze beroepen zien en geven u advies hoe u uw kans op werk vergroot

Vul uw cv op werk.nl slim in. Adviseur werk Sjaak Bakker vertelt hoe u dat doet

Hoe zorgt u ervoor dat uw cv opvalt en dat werkgevers u makkelijk kunnen vinden? We vroegen het aan adviseur werk Sjaak Bakker. Check zijn 5 beste tips voor uw cv op werk.nl:Adviseur werk Sjaak Bakker

Ambachtsacademie leidt werkloze 50-plussers op tot ambachtelijk ondernemer

Bent u 50 jaar of ouder en lijkt het u wat om als zelfstandig ondernemer in een  ambacht aan de slag te gaan? Dan kunt u een opleiding volgen aan de Ambachtsacademie, een initiatief gesteund door onder meer het ministerie van Sociale Zaken en UWV. De opleiding duurt ongeveer 1,5 jaar en is in principe voltijds. Heeft u een WW-uitkering, dan kan dit met behoud van uw uitkering. Ook als u geen WW-uitkering heeft, kunt u in aanmerking komen.

Laat u omscholen in de techniek en bouw, met baangarantie!

Heeft u geen directe ervaring in de techniek, maar heeft u wel interesse om als techneut of medewerker in de bouw aan de slag te gaan? Laat u dan omscholen. Er zijn verschillende opleidingen met baangarantie voor technische beroepen.

Droombaan in het buitenland: hoe zit dat financieel?

Werken over de grens is erg populair en het is leuk. U leert andere culturen kennen en het is goed voor uw persoonlijke ontwikkeling. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2017 zo’n 29.000 Nederlanders naar het buitenland emigreerden. Maar hoe zit het financieel? Op welke geldzaken moet u letten?

Sollicitatiebrief: 5 tips voor een goede slotalinea

De afsluiting van uw sollicitatiebrief is net zo belangrijk als de opening. In de laatste alinea overtuigt u de werkgever ervan u uit te uitnodigen voor een gesprek. Neem daarom ook de tijd voor het schrijven van een sterk slot.

Werken in het buitenland. Hoe pak je dat aan?

Als u ook zoekt naar banen in het buitenland vergroot u uw kans op werk. Als Nederlander mag u wonen, werken en studeren in veel andere Europese landen.

Van beroep veranderen: 5 onmisbare tips voor succes

U wilt zo snel mogelijk weer aan het werk, maar u vindt weinig vacatures voor uw beroep. Wat nu? Misschien is het dan tijd om eens naar een andere functie te zoeken waarin meer werk is. Maar hoe doet u dat, van beroep veranderen? En aan wat voor soort banen moet u dan denken? Wij geven u 5 tips die u daarbij helpen.

Videosolliciteren? Dat kunt u ook! Lees de tips van een expert

Wilt u sollicteren op die leuke baan en daarbij positief opvallen? Maak dan een video-cv! Hoe u dit doet, leest u in dit interview met projectmanager Channa van Oosten. Zij werkt bij YoungCapital, een uitzendbureau voor (jong) talent.

Zo pakt u een bezoek aan de banenmarkt aan!

Banenmarkten en carrièredagen zijn voor u als werkzoekende een mooie kans om kennis te maken met werkgevers of om interessante workshops te volgen. Maar hoe pakt u zo’n bezoek slim aan? Met onze tips gaat u goed voorbereid op stap.

Personeel gezocht! Deze functies worden het meest gevraagd (2018)

Als u op zoek bent naar een baan, is het handig om te weten voor welke functies werkgevers zitten te springen om kandidaten. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van functies waarvoor werkgevers moeite hebben om personeel te vinden. In deze functies is de kans op werk het grootst. Wel heeft u voor veel van deze beroepen vaak een specifieke opleiding nodig. Wilt u meer weten over een bepaald beroep en welke opleiding u hiervoor nodig heeft? Zoek informatie over een beroep.

Hier hoeft u geen antwoord op te geven tijdens een sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek wil een werkgever van alles over u weten. Zo leert die u beter kennen. Dat is logisch en daar moet u zich natuurlijk goed op voorbereiden. Maar u hoeft niet op alle vragen antwoord te geven. Bijvoorbeeld omdat ze over uw privéleven gaan of omdat de vraag niet relevant is voor het werk dat u gaat doen. Wij geven een aantal voorbeelden.

Beroep in de spotlights: werkvoorbereider

Van beroepen als beveiliger, docent en receptionist weten de meeste mensen wel wat het inhoudt. Maar er zijn ook minder bekende beroepen, die wel goede kansen bieden op werk. We zetten 5 van die beroepen in de spotlights. Deze week maakt u kennis met: de werkvoorbereider.

Beroep in de spotlights: boomverzorger

Van beroepen als touringcarchauffeur, verpleegkundige en opticien weten de meeste mensen wel wat het is. Maar er zijn ook minder bekende beroepen, die wel goede kansen bieden op werk. We zetten 5 van die beroepen in de spotlights. Deze week maakt u kennis met: de boomverzorger.

Beroep in de spotlights: ontwerper telematica

Van beroepen als kok, verkoper en vrachtwagenchauffeur weten de meeste mensen wel wat het is. Maar er zijn ook minder bekende beroepen, die wel goede kansen bieden op werk. We zetten 5 van die beroepen in de spotlights. Deze week maakt u kennis met: de ontwerper telematica.

Beroep in de spotlights: woonbegeleider

Van beroepen als mondhygiënist, steigerbouwer of callcentermedewerker weten de meeste mensen wel wat het is. Maar er zijn ook minder bekende beroepen, die wel goede kansen bieden op werk. We zetten 5 van die beroepen in de spotlights. Deze week maakt u kennis met: de woonbegeleider.

Beroep in de spotlights: CNC-frezer

Van beroepen als bakker, slager en buschauffeur weten de meeste mensen wel wat het inhoudt. Maar er zijn ook minder bekende beroepen, die wel goede kansen bieden op werk. We zetten de komende weken 5 van die beroepen in de spotlights. Deze week maakt u kennis met: de CNC-frezer.