Pagina 2

De Werkhoek: meer over werk

Werk zoeken en solliciteren, daar komt heel wat bij kijken. Werk.nl helpt u daar graag bij. Lees en bekijk in de Werkhoek onze adviezen, tips en hulpmiddelen voor het vinden van een baan. En leer meer over bijvoorbeeld vacatures zoeken, cv maken, sollicitatiebrieven schrijven, netwerken en sollicitatiegesprekken voorbereiden.

Op zoek naar een baan in het buitenland? De Europese commissie helpt!

Lijkt het u leuk om in een ander land in Europa te werken? Maar heeft u nog geen concrete baan op het oog? Maak gebruik van een van de 2 Europese mobiliteitsprogramma’s. U kunt dan hulp en financiële ondersteuning krijgen als u wilt gaan werken in een ander Europees land.

Veel werk in kinderopvang: combineer leren en werken

Het aantal vacatures in de kinderopvang neemt weer toe. Lijkt het u leuk om in de kinderopvang te werken, maar heeft u geen diploma? Volg dan een speciaal leerwerkprogramma waarmee u in 3 jaar tijd wordt opgeleid tot pedagogisch medewerker.

Bekijk de top 5 vacatures in de horeca

Goed nieuws als u werk zoekt in de horeca. Het aantal banen in deze sector stijgt al jaren. Daarom heeft u meer kans om een baan te vinden. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de beroepen met de meeste kans op werk.

Solliciteren na periode van arbeidsongeschiktheid

Stel: u heeft een ziekte of ongeluk gehad, u moest herstellen en u heeft daardoor langere tijd niet kunnen werken. U bent nu weer klaar voor een baan, maar u heeft een gat in uw cv en misschien heeft u als gevolg van het ongeluk of de ziekte voortaan bepaalde hulpmiddelen nodig bij het werk. Hoe gaat u hiermee om tijdens het solliciteren?

Zo laat u zich omscholen voor een baan in de ICT

U ziet het de laatste tijd vaak in het nieuws: werkgevers in de ICT zoeken volop naar geschikt personeel. En misschien denkt u: leuk, maar ik heb niet de gevraagde ervaring en opleiding in de ICT. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Er zijn namelijk steeds meer omscholingstrajecten waarbij u wordt opgeleid voor een functie waar veel vraag naar is. Wij laten u een paar voorbeelden zien van die omscholingstrajecten.

Profielfoto: 8 voorbeelden van hoe het niet moet

Indruk maken met uw profielfoto op werkgevers? Goed idee! Werkgevers kijken namelijk eerder naar een LinkedIn-profiel of cv met foto. Maar staat u er wel goed op? Het kan uw imago namelijk versterken, maar ook breken. Daarom: 8 voorbeelden van hoe het niet moet én handige tips voor verbetering.

Uw sollicitatiegesprek: weet wie u spreekt

‘Ken ik jou niet ergens van?’ is de meest gebruikte openingszin die er is. En dat is niet voor niets: het werkt namelijk. Want als je elkaar kent, is het ijs gebroken en praat je makkelijker met elkaar. Dat werkt ook zo in een sollicitatiegesprek. Een handige tip: via LinkedIn leert u uw  gesprekspartner alvast een beetje beter kennen.

Personal branding helpt u bij het vinden van een baan

Als u werk zoekt, is het goed om te weten wat u uniek maakt, waar u goed in bent en waarmee u zich onderscheidt van anderen. Gebruik die kenmerken, zodat mogelijke werkgevers en mensen in uw netwerk een duidelijk beeld van u krijgen. Personal branding kan u hierbij helpen.

Persoonlijk werkplan WW – wat is het?

Heeft u een WW-uitkering? En wilt u graag wat houvast bij uw zoektocht naar werk? Maak dan gebruik van een persoonlijk werkplan. Dat ontvangt u ongeveer 3 weken nadat u werkloos bent geworden in uw Werkmap. Wat is dit precies en wat kunt u ermee?

Vrijwilligerswerk helpt u bij het vinden van een baan!

Vrijwilligerswerk is een goede manier om nieuw werk te vinden. Wilt u weten waarom? Hieronder staan een paar redenen.

Waar liggen uw kansen op de arbeidsmarkt? Bekijk de cijfers

In sommige beroepen is meer kans op werk dan in andere beroepen. Hier kunt u bij het zoeken naar vacatures en solliciteren rekening mee houden. Word uw eigen arbeidsmarktexpert met de onderstaande tools.

Welk beroep past bij u?

U bent op zoek naar werk en leest waarschijnlijk veel vacatures. Maar hoe weet u nu wat een beroep precies inhoudt en of dit echt bij u past? En of u misschien nog een opleiding of cursus nodig heeft om het te kunnen worden? En in welke regio maakt u eigenlijk de meeste kans? Daar komt u achter door handig gebruik te maken van de tools van UWV.

3 onmisbare tips voor uw cv op werk.nl

Op werk.nl komen dagelijks honderden werkgevers om te zoeken naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. U heeft de ervaring en bent gemotiveerd, maar hoe zorgt u er nu voor dat zij uw cv vinden en u benaderen voor die leuke baan? En hoe zoekt u zelf slim naar vacatures op werk.nl? Wij geven u 3 tips!

Tegenslag bij sollicitaties: hoe gaat u ermee om?

Als u uw baan kwijtraakt, begint u vol goede moed met solliciteren. Maar als u een tijdje zonder succes heeft gesolliciteerd, is er soms een moment dat u er even genoeg van heeft. Bijvoorbeeld omdat u al veel brieven heeft verstuurd, omdat het gesprek mis ging of na weer een afwijzing. Hoe gaat u om met die tegenslagen?

Van juf Susanne naar eigen baas

‘Juf Susanne, dat ben ik altijd geweest. Als je me 2 jaar geleden had gezegd dat ik ooit iets anders zou zijn, had ik je niet geloofd!’ Toch is Susanne van Bodegom na jaren voor de klas te hebben gestaan, nu zelfstandig gewichtsconsulente. ‘In het onderwijs ging er een deur voor me dicht, maar daardoor is er ook weer een nieuwe deur voor me opengegaan.’

Maak uw cv compleet: noem de juiste nevenactiviteiten

Werkgevers zijn benieuwd naar het werk dat u naast uw baan doet: uw nevenactiviteiten. Zo zien ze waar u goed in bent en wat u leuk vindt, waardoor ze u beter leren kennen. Welke nevenactiviteiten zet u op uw cv en hoe u presenteert u die op een goede manier?

Wel eens gedacht aan een baan in klantcontact?

Heeft u ervaring in verkoop, horeca of administratie? Of passen de volgende competenties bij u?

Grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs

Bent u op zoek naar een baan als vrachtwagenchauffeur? Dat komt goed uit, want door de groeiende economie zijn steeds meer werkgevers op zoek naar vrachtwagenchauffeurs. Alleen op werk.nl vindt u al duizenden vacatures. Neem snel een kijkje! Grote kans dat u vlug achter het stuur zit.

Bellen voor solliciteren werkt! 7 tips om van uw telefoonangst af te komen

U heeft een interessante vacature gevonden en wilt solliciteren. Staat er in de vacature ook een telefoonnummer voor meer informatie? Twijfel niet, bellen voor solliciteren werkt! U vergroot er de kans mee om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.