Meer over werk

  Print 

Laat zien dat u de baan wilt! Maak een videosollicitatie

Met een videosollicitatie laat u werkgevers op een opvallende manier zien wie u bent en waar u goed in bent. Neem een korte video op en stuur deze mee met uw sollicitatie. En deel de video ook via social media, bijvoorbeeld op uw LinkedIn profiel. In de video overtuigt u de werkgever waarom ze juist u moeten aannemen. 4 grote voordelen van een videosollicitatie:

1. U laat zien dat u de baan echt graag wilt

U heeft de moeite genomen om net dat stapje extra te doen. Werkgevers zien dat u de baan echt graag wilt. Daarmee maakt u een goede eerste indruk.

2. Uw boodschap komt beter over

Beeld zegt vaak meer dan alleen tekst. In uw video legt u in uw eigen woorden makkelijker uit waarom u solliciteert en waar u goed in bent.

3. U laat zien wie u bent

Werkgevers zijn benieuwd naar de persoon achter de sollicitatie. Wie bent u, waar wordt u enthousiast van? Omdat werkgevers zien hoe u eruit ziet en hoe u overkomt, krijgen ze een beter beeld van u.

4. U onderscheidt zich van andere mensen

Nog niet zo heel veel mensen maken een videosollicitatie. U onderscheidt zich daarmee van andere sollicitanten, waardoor u meer kans maakt om uitgenodigd te worden!

Aan de slag? Lees 6 tips over het maken van een goede videosollicitatie.