Meer over werk

  Print 

Ook vol zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek in?

Wie is nou niet zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek? Op zo’n moment kan iedereen wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken, toch? Psychologe Amy Cuddy legt uit hoe u door een krachtige lichaamshouding meer zelfvertrouwen krijgt.

Meer zelfvertrouwen en minder stress door krachtige lichaamshouding

Amy Cuddy is psychologe en professor aan de bekende Amerikaanse Harvard universiteit. Cuddy deed een experiment met mensen die op sollicitatiegesprek gingen. De ene helft van de kandidaten liet ze voor het sollicitatiegesprek 2 minuten een krachtige lichaamshouding aannemen. De kandidaten moesten zich bijvoorbeeld groot maken, de borst vooruit steken en met de armen juichend in de lucht zwaaien. De andere helft van de kandidaten deed dat niet.

De uitkomst van haar onderzoek was verrassend! Want bij de mensen die de krachtige houding aannamen, was de kans een stuk groter dat ze werden aangenomen.

In de video op ted.com legt Amy Cuddy uit hoe het lichaam de hersenen beïnvloedt. En dat lichaamshouding emoties, gedachten en gedrag kan veranderen. Bekijk de video en zie hoe ook u uw stress kunt verminderen en met meer zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek in gaat!

Bekijk de video van Amy Cuddy op ted.com
De video is in het Engels met Nederlandse ondertiteling. De video bekijkt u op ted.com.