Meer over werk

  Print 

Sollicitatiegesprek? Met de STARR-methode bent u goed voorbereid

 ‘Hoe zou u dat aanpakken?’ of ‘Waaruit blijkt dat u daar goed in bent?’ Dat zijn vragen die u vaak krijgt tijdens een sollicitatiegesprek. Gebruik de STARR-methode om u goed voor te bereiden op deze vragen.

De STARR-methode

Met de STARR-methode kunt u tijdens een sollicitatiegesprek duidelijke voorbeelden geven van uw ervaring, kennis en kwaliteiten. Zo krijgt de werkgever een goed beeld van wie u bent en wat u kunt. En hoe u situaties en problemen aanpakt.

STARR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. U past de methode toe door eerst een voorbeeld te bedenken waar uw kennis en kwaliteit goed naar voren kwam. Daarna beschrijft u de situatie (S), uw taak (T), uw ondernomen acties (A), het resultaat (R). Ook reflecteert (R) u het resultaat en wat u nu mogelijk anders zou doen.

Bedenk 5 dingen waar u goed in bent, uw beste kwaliteiten en competenties. Beantwoord per kwaliteit de volgende 5 vragen van de STARR-methode:

  • Situatie: Wat was de situatie en hoe waren de omstandigheden?

  • Taak: Wat was uw taak en welke rol speelde u?

  • Actie: Hoe heeft u het aangepakt en wat heeft u gedaan?

  • Resultaat: Wat was het resultaat en hoe werd daarop gereageerd?

  • Reflectie: Was u tevreden en zou u het nu anders doen?

Schrijf uw voorbeelden op en oefen thuis met een vriend of familielid. Dan zitten de voorbeelden goed in uw hoofd voordat u op sollicitatiegesprek gaat. U kunt oefenen met deze 11 vragen die vaak gesteld worden tijdens een sollicitatiegesprek.

Meer uitleg en voorbeelden van de STARR-methode vindt u op monsterboard.nl en sollicitatiedokter.nl.