Meer over werk

  Print 

Hoe je die baan krijgt zonder werkervaring?

Net klaar met je opleiding en op zoek naar een baan? Dan is het nu tijd om aan werkgevers te laten zien wat je te bieden hebt. Natuurlijk heb je op school of tijdens je studie een hoop kennis opgedaan dus dát zet je mooi in je cv. Maar wat doe je als je nog geen of weinig werkervaring hebt?

Laat zien wat je kan

Werkgevers willen graag weten wat jouw kwaliteiten en vaardigheden zijn. Dat zijn er vaak meer dan je denkt! Vraag daarom aan bekenden wat jouw kwaliteiten zijn en doe de testen op werk.nl. Zo ontdek je waar je goed in bent. Vertel hierover in je cv en sollicitatiebrief.

Maak een vaardigheden cv

Kies voor een vaardigheden cv. In zo’n cv zet je niet je werkervaring bovenaan, maar besteed je juist meer aandacht aan je kwaliteiten en vaardigheden. Op werk.nl vind je een voorbeeld van een vaardigheden cv. Op carrieretijger.nl lees je precies hoe je een vaardigheden cv maakt.

Vertel over de voordelen van jouw onervaren talent

Laat werkgevers zien wat de voordelen zijn van het aannemen van personeel met nog niet zoveel ervaring. Als starter bekijk je bijvoorbeeld de zaken binnen het bedrijf nog met een frisse blik. Dit levert vaak ook nieuwe ideeën op. Precies wat een bedrijf goed kan gebruiken! Ook ben je als starter vaak nog flexibel inzetbaar. Meer voordelen weten? Op youngcapital.nl lees je waarom werkgevers juist moeten kiezen voor onervaren talenten.

Gebruik je netwerk

Netwerken is nog altijd de beste manier om aan een baan te komen. Laat daarom zoveel mogelijk mensen weten wat voor werk je zoekt. Vraag vrienden, familie, buren, bekenden van je sport- of hobbyclub en oud collega’s van je stages of ze je kunnen helpen. Werkgevers vinden het fijn om via via personeel te vinden. Het scheelt ze tijd en energie en ze ‘kennen’ je al een beetje via degene die jou heeft voorgesteld.

Mag je op sollicitatiegesprek? Gebruik dan de STARR-methode om je goed voor te bereiden.