Meer over werk

  Print 

Op zoek naar werk? Deel uw dag goed in (en vergeet niet te ontspannen)

Plannen, hoe doet u dat; deel 1

Als u werkloos bent kan een planning u helpen bij het zoeken naar werk. U maakt een overzicht van uw activiteiten, zoals wanneer u op internet naar vacatures zoekt , sollicitatiebrieven schrijft of een netwerkgesprek voert. Vergeet ook niet te ontspannen en maak in uw planning ruimte voor bijvoorbeeld hobby’s en sport. Lees ook de volgende 2 delen van deze serie: Uitstelgedrag? Zo houdt u zich wel aan uw plan en Zo houdt u tijd over naast het solliciteren

Een agenda voor ee goede dagindeling
Met een planning houdt u overzicht over de tijd die u besteedt aan werk zoeken. Dat kan door elke dag of week op te schrijven wat u gaat doen. In dat overzicht is tijd voor de dingen die u moet doen, maar natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Gebruik hiervoor een agenda of maak zelf een schema.

Houd in uw planning wel rekening met wat u kunt en hoe u bent. Als u bijvoorbeeld een nachtmens bent, heeft het geen zin intensieve activiteiten in de ochtend te plannen. Blijf vooral realistisch. Een dag heeft maar 24 uur.

Maak tijd voor ontspanning

Heeft u een hobby of sport u regelmatig? Reserveer die tijd dan in uw planning. Zo is uw vrije tijd ook echt vrije tijd en heeft u niet het gevoel dat u die tijd aan solliciteren moet besteden. Doe dat ook voor de tijd die u aan uw gezin besteedt of nodig heeft voor andere zorgtaken of een eventuele parttime baan.

Meer lezen over plannen?