Meer over werk

  Print 

Lang niet gewerkt? Zo begint u weer

U heeft langere tijd geen baan gehad. Misschien heeft u voor uw kinderen gezorgd of u was mantelzorger voor uw ouders. Maar nu wilt u weer aan het werk: herintreden dus. Dat begint met onderzoeken wat u wilt en kunt.

Wat voor werk zoekt u?

Denk  goed na over het werk dat u wilt doen en wat bij u past. U kunt op zoek naar werk in uw oude beroep. Maar er zijn meer mogelijkheden. U heeft immers in de afgelopen tijd een hoop levenservaring opgedaan. En u bent met andere zaken bezig geweest dan u gewend was in uw vroegere baan. Daardoor passen misschien nu ook banen bij u waar u eerder niet aan dacht.

Maar wat zijn dan uw mogelijkheden? Waar bent u goed in en welk werk zou u graag doen? Om daarachter te komen vindt u op werk.nl middelen om u te helpen: 

  • Doe een of meer testen en kom erachter wat u kunt en wilt. Maak bijvoorbeeld een competentietest , werkwaardentest en motivatie- en drijfverentest.

  • Gebruik onze Beroepenvinder om te ontdekken welke beroepen bij u passen, vind direct vacatures en bekijk per beroep welke competenties en taken er bij horen.

  • Ga daarna naar Opleidingen zoeken om te kijken waar u die opleiding kunt volgen.

  • Bekijk ook de mogelijkheden om een opleiding en werk te combineren.

Tips voor werk zoeken en solliciteren

Bent u eenmaal zover dat u werk gaat zoeken, ook dan kunnen wij u verder helpen: