Meer over werk

  Print 

Ook de bieb helpt u bij het zoeken naar werk

Heeft u vragen over hoe en waar u vacatures kunt vinden? Of wilt u weten hoe dat nou precies zit met solliciteren via social media? Ga dan eens naar een Walk&Talk in een bibliotheek bij u in de buurt.

Bibliotheken in heel Nederland organiseren Walk&Talk-bijeenkomsten voor werkzoekenden over werk zoeken en solliciteren.

Walk&Talk Zeist 16 november
Iris Hermans van Walk&Talk Zeist Idea (links) introduceert gastspreker Marion Vijverberg van de vrijwilligerscentrale Zeist die vertelt over hun project 'Eigen kracht'

Bij een Walk&Talk kunt u terecht met al uw vragen over solliciteren en werk zoeken. Tijdens de bijeenkomst is er vaak een gastspreker, bijvoorbeeld van UWV of van organisaties met websites voor werkzoekenden zoals Vacatureluurs, De Broekriem of de Levende Sollicitatiegids. Hun tips kunt u goed gebruiken bij het solliciteren. Daarna is het tijd voor koffie en kunt u van gedachten wisselen met andere werkzoekenden. U deelt bijvoorbeeld sollicitatietips met elkaar. Of u vraagt of de ander misschien iemand in zijn netwerk kent die u aan werk kan helpen.

Walk&Talks zijn gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Dit jaar zijn er al zo’n 55 bibliotheken in Nederland die een Walk&Talk aan werkzoekenden aanbieden.

Benieuwd of er in uw buurt ook Walk&Talks worden georganiseerd? Kijk dan in de agenda op de website van de bibliotheek in uw regio of op de kaart met Walk&Talk-locaties op levendesollicitatiegids.nl.

Meer lezen over de Walk & Talk in bibliotheken?