Meer over werk

  Print 

5 dingen die u niet op uw cv zet

Sommige dingen zijn niet zo handig om op uw cv te zetten. Bijvoorbeeld uw bijbaan als krantenbezorger tijdens de studie of werkervaring die u helemaal niet hebt...

Niet alle hobby's

Sta stil bij wat een hobby over u zegt en of u ermee op een baan kunt inspelen. Heeft u ‘feesten’ als hobby? Zet dan bijvoorbeeld ‘festivals bezoeken’ op uw cv als u solliciteert naar een baan waarin u evenementen gaat organiseren. 

Vakantiefoto

Zet liever geen vakantiefoto of oude pasfoto op uw cv. Als u een foto op uw cv zet, neem dan een nette foto die niet te oud is. Lees op werkbladmagazine.nl over de voor- en nadelen van een foto op uw cv.

Leuk e-mailadres

Wilt u serieus genomen worden door uw nieuwe werkgever? Gebruik dan een serieus mailadres met uw voor- of achternaam. Namen als Knuffeltje84 zijn niet zo geschikt voor uw cv.

Leugens

Zet alleen ervaring op uw cv die u echt heeft en lieg niet. Heeft u de nodige ervaring wel als vrijwilliger of bij andere activiteiten opgedaan? Vermeld dit dan op uw cv.

Oude bijbanen

Niet alle bijbanen doen er toe. Zeker als het lang geleden is, zoals kranten bezorgen tijdens de studie. 

Bent u net van school, dan is het anders en laat u met uw bijbaan zien dat u tijdens de studie actief was en met collega’s heeft samengewerkt.

In 8 stappen uw cv!

Uw cv is het eerste waar uw werkgever naar kijkt. Op werk.nl leest u in 8 stappen hoe u een goed cv maakt.