Meer over werk

  Print 

Indruk maken met uw cv? Zo doet u dat!

Uw persoonlijk profiel (ofwel profielschets) is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw cv! Een profiel is een korte beschrijving van uzelf waarin u zich voorstelt. Het maakt uw cv een stuk persoonlijker. U zet uw profiel boven aan uw cv en het bestaat uit maximaal 5 regels. Maar hoe schrijft u zo’n profiel?

Voorbeeld cv

Stel uzelf eerst 3 vragen

Gebruik uw antwoorden op de onderstaande vragen voor het maken van uw profiel.

  1. Wie ben ik? Vraag aan familie, vrienden en collega’s welke kwaliteiten zij bij u zien. Of doe bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest op psychologiemagazine.nl.

  2. Wat kan ik? Gebruik de STARR-methode om voorbeelden te geven van uw ervaring, kennis en kwaliteiten. Of test waar u goed in bent met de competentie- en gedragstest.

  3. Wat wil ik? Doe de ambitietest op 123test.nl om erachter te komen wat u wilt bereiken in uw werk.

Schrijf nu uw profiel

U weet nu goed wie u bent, wat u kunt en wat u wilt bereiken. Dan is het tijd om uw profiel te schrijven. Een paar tips:

  • Schrijf altijd vanuit de ik-vorm:  alsof u direct tegen de werkgever praat. 

  • Hou het kort (maximaal 5 regels).

  • Noem alleen de belangrijkste dingen die u wilt vertellen.

  • Stem wat u wilt vertellen af op de vacature. Wat wordt er gevraagd? Wat heeft u te bieden?

  • Vermijd clichés zoals 'Ik ben een echte duizendpoot'. Geef liever een voorbeeld: ‘Ik pak graag verschillende klussen tegelijk op. Dat geeft me veel energie en plezier in m’n werk.’

  • Heeft u een LinkedIn-account? Dan heeft u misschien al een profiel dat u kunt gebruiken. Deze vindt u onder het kopje ‘Samenvatting’.

Lees meer over het maken van een profiel op sollicitatiedokter.nl en assesmenttrainer.nl.

Tip! Bekijk het webinar ‘Uw profielschets onder de loep’ (klik rechts op de pagina op ‘Bekijk het webinar’). Hierin krijgt u uitgebreide tips over hoe u een goed persoonlijk profiel maakt voor in uw cv. Om dit webinar te kijken, logt u in met uw account. Als u geen account heeft, kunt u dat op de webinar-pagina aanmaken.