Meer over werk

  Print 

Geen werk als financieel administratief medewerker? Solliciteer op deze functies

Vindt u het lastig om als financieel administratief medewerker weer aan een baan te komen? Mogelijk dat er vacatures zijn waar u nog niet naar heeft gekeken, maar die ook geschikt voor u zijn. UWV heeft voor u onderzocht in welke functies u met uw achtergrond de meeste kans op werk heeft. 

Er zijn zowel binnen als buiten de administratieve beroepsrichting functies die meer kans op werk bieden dan de functie financieel administratief medewerker. In de onderstaande tabellen staan een aantal voorbeelden van die functies. Misschien zit er ook wel iets voor u bij! Dus log in op uw Werkmap en zoek eens naar vacatures voor een van deze functies.

Administratieve functies met meer kans op werk 

Binnen de administratieve richting hebben de functies assistent-accountant en assistent controller de meeste kans op werk voor u. Er zijn meer vacatures voor deze functies en er is ook minder concurrentie onder werkzoekenden. Voor deze functies heeft u wel een hogere opleiding nodig. Bekijk meer informatie over opleidingen.

5 functies die voor u een betere kans op werk bieden: 1. assisten-accountant, 2. assistent controller, 3. controller,
   4. incassomedewerker, 5. hoofd fincanciële administratie

Functies buiten de administratieve richting met meer kans op werk

Buiten de administratieve richting heeft u ook mogelijkheden. Denk dan aan functies als callcentermedewerker, marketingmedewerker en servicedesk ICT.

9 functies die voor u een betere kans op werk bieden: 1. callcentermedewerker (outbound), 2. marketingmedewerker, 3.
   servicedeskmedewerker ict, 4. medewerker klantenservice, 5. financieel adviseur, 6. commercieel medewerker binnendienst, 7.
   callcentermedewerker (inbound), 8. magazijnmedewerker, 9. juridisch medewerker.
Er zijn natuurlijk nog meer functies en beroepen waarin u als financieel administratief medewerker werk kunt vinden. Bekijk hiervoor het hele onderzoek van UWV: overstapberoepen voor financieel administratief medewerkers (pdf, 518 kB).