Meer over werk

  Print 

Is uw outfit sollicitatieproof?

Hoera! U mag op sollicitatiegesprek! U kijkt snel in uw kledingkast om een mooie outfit uit te zoeken. Maar wat trekt u aan? Gaat u casual of zakelijk gekleed? 5 kledingtips:

  1. Onderzoek wat medewerkers van het bedrijf dragen en pas daar uw kleding op aan. Weet u niet precies wat de dresscode is? Bekijk dan eens hun website om erachter te komen wat de bedrijfscultuur is. Of gaat de sollicitatie via een uitzendbureau, vraag het dan aan hen.

  2. Trek iets nettere kleding aan dan de mensen op de werkvloer. Zo laat u zien dat u zich goed heeft voorbereid en dat u de functie graag wilt. Denk in ieder geval aan de volgende basisregels op monsterboard.nl.

  3. Voorkom sollicitatieblunders zoals een onverzorgd kapsel of bevlekte kleding. Lees de meest gemaakte blunders en kledingtips op werkbladmagazine.nl.

  4. Wat u aantrekt hangt ook af van of u een man of vrouw bent. Trek als vrouw bijvoorbeeld niet te strakke of te wijde kleding aan. En kies als man een net overhemd. Laat uw shirt of stropdas met stripfiguren liever in de kast liggen! Lees meer do’s en dont’s op dresscode.nl.

  5. Heeft u een laag inkomen of uitkering? Dan kunt u bij Dress for Succes gratis kleding uitzoeken voor een sollicitatiegesprek. Kijk op dressforsuccess.nl om te zien hoe het in zijn werk gaat.