Meer over werk

  Print 

Vindt u een baan onder de boom?

Ziet u er tegenop om tijdens het kerstdiner aan familie of vrienden te vertellen dat u nog geen nieuwe baan heeft? U bent niet de enige. Maar wat als u het eens anders aanpakt? De meeste mensen vinden hun nieuwe baan namelijk via hun netwerk. Dus waarom gebruikt u uw netwerk dit jaar tijdens de kerstborrel of het gourmetten niet om een nieuwe baan te zoeken?

4 manieren om tijdens de feestdagen dichter bij uw nieuwe baan te komen:

 1. Haal uw kerstcadeau op

  Bent u ingeschreven bij een uitzend- of detacheringsbureau? Vaak krijgt u van hen een uitnodiging voor een kerstborrel of om een kerstcadeau op te halen. Maak er gebruik van want het is een goede manier om weer met uw contactpersoon in gesprek te komen. En als die nieuwe vacature in januari komt, denkt hij of zij waarschijnlijk eerder aan u!

 2. Het kerstdiner: tijd om uitgebreid bij te praten

  Tijdens het kerstdiner zit u vaak urenlang met familie of vrienden om de tafel. Dé kans om bij te praten met iemand die u wat langer niet gesproken heeft. Vertel wat u zoekt en dat u beschikbaar bent. En wie weet heeft uw gesprekspartner iemand in zijn netwerk die wat voor u kan betekenen.

 3. Kerst- en nieuwjaarsborrels

  Tijdens de feestdagen vindt de ene na de andere borrel plaats. Krijgt u een uitnodiging via uw vrijwilligerswerk of van een oud-werkgever? Gaan! Een uurtje kletsen met (oud-)collega’s is altijd leuk en u weet nooit wie u verder nog ontmoet. 

 4. Tijdelijk werk

  Aan het einde van het jaar is er voor bepaalde functies juist veel werk. Zo moet de administratie soms nog worden afgerond of zijn er tijdelijk extra mensen nodig voor het magazijn of de bezorging. Zoekt u dit type werk, dan is het voor u de goede tijd van het jaar.

Nog meer tips over een baan vinden via uw netwerk.