Meer over werk

  Print 

Slim vacatures zoeken op werk.nl? Zo doet u dat

Op werk.nl vindt u duizenden vacatures. Maar hoe zorgt u ervoor dat u de juiste vacatures vindt? Lees onze tips en vind sneller vacatures die bij u passen.

Tip 1: log in met uw DigiD in uw Werkmap

Wist u dat als u inlogt in uw Werkmap, u meer vacatures vindt? Het enige wat u nodig heeft is uw DigiD. U zoekt dan in zo’n 90.000 vacatures en u kunt direct solliciteren!

Tip 2: zoek met goede trefwoorden

Als u naar vacatures zoekt, kunt u zoeken op beroepen. Maar u kunt ook zoeken met trefwoorden. Kies bijvoorbeeld trefwoorden die een beroep of een type bedrijf beschrijven. Dat kan interessante vacatures opleveren. Een aantal ideeën:

  • Woorden die het werk beschrijven, zoals: verkoop, bakken of schilderen.

  • Woorden die het type bedrijf omschrijven, zoals: kledingwinkel, bakkerij of schildersbedrijf.

  • Woorden die te maken hebben met de functie, zoals: dameskleding, brood of verf.

Tip 3: gebruik zoekopdrachten

Als u ingelogd bent en naar vacatures zoekt, kunt u uw zoekopdrachten ook opslaan. Nieuwe vacatures die passen bij uw zoekopdracht ziet u dan snel in uw Werkmap (bij ‘Mijn zoekopdrachten’). Ook handig: zet de e-mailservice aan. U ontvangt dan e-mails als er nieuwe vacatures zijn gevonden. De e-mailservice zet u makkelijk aan en uit bij ‘Mijn zoekopdrachten’.

Tip 4: zoek op een grotere reisafstand

Als u naar vacatures zoekt, geeft u vaak een maximale reisafstand op. Hoe groter de afstand, hoe meer vacatures u vindt.

Tip 5: maak uw cv beter vindbaar voor werkgevers

Heeft u een cv op werk.nl? Zorg dat werkgevers die weten te vinden! Lees daarom ook onze andere tips voor een goed vindbaar cv.

Meer weten?

In onze handleiding Vacatures zoeken op werk.nl leggen we u stap voor stap uit hoe u dit doet.