Meer over werk

  Print 

50-plus en op zoek naar een baan? Pak het slim aan!

Zonder twijfel is uw netwerk de beste manier om een baan te vinden. Als 50-plusser heeft u veel levens- en werkervaring. Juist op dit punt verschilt u van jongere werkzoekenden. Want uw netwerk is groter! Veel werkzoekenden boven de 50 jaar vinden een nieuwe baan via een netwerk. Vraag daarom uw netwerk om u te helpen bij het vinden van een baan. Wij geven u 3 tips.

Breng uw netwerk in kaart

Begin met uw familie en vriendenkring. En bedenk met wie u in het verleden goed hebt samengewerkt. Denk ook aan mensen van uw sportvereniging of hobbyclub. Heeft u onlangs nog een training of cursus gevolgd, zoek contact met medecursisten. Iedereen die u kent en een positieve indruk van u heeft behoort tot uw netwerk en kan u mogelijk helpen.

Maak ook nieuwe contacten

Hoe leert u nieuwe mensen kennen? Er zijn verschillende initiatieven waar u naar toe kunt, bijvoorbeeld van de Broekriem, een community voor en door werkzoekenden. En Walk&Talks voor werkzoekenden in bibliotheken door heel Nederland. Kijk ook in de plaatselijke kranten of op de gemeentewebsite of er iets leuks in de buurt georganiseerd wordt. Mensen vinden het leuk om anderen te helpen. Maak daar gebruik van.

Word actief op social media

Bedrijven zoeken tegenwoordig mensen via social media. Het is dus belangrijk dat u daar goed vindbaar bent. Kunt u hulp gebruiken?

Volg onze online training Vind een baan met social media. Daar leert u hoe u:

  • social media gebruikt bij werk zoeken

  • opvalt op social media

  • uw netwerk vergroot via social media en

  • vacatures vindt en solliciteert via social media.

Extra tips over netwerken vindt u op werk.nl.