Meer over werk

  Print 

Waar zit het werk in de zorg?

Zoekt u werk in de zorg? Goed nieuws! Want UWV verwacht dat de komende jaren het aantal banen in de zorg toeneemt. Daarmee wordt ook de kans om een baan te vinden groter.

In deze beroepen stijgen het aantal banen en wordt de kans op werk groter:

  • Thuiszorg

  • Verzorgende individuele gezondheidszorg (ig)

  • Verpleegkundige mbo-4

  • Doktersassistenten

  • Wijkverpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige, praktijkverpleegkundige

  • Specifieke medisch specialisten: bv. specialist ouderengeneeskunde, verzekeringsarts, bedrijfsarts, arts verstandelijk gehandicapten, psychiater

  • Audicien, opticien

Misschien zit er wel een beroep bij dat goed bij u past. Op werk.nl kunt u opzoeken wat een beroep inhoudt en welke opleiding erbij hoort. En welke competenties belangrijk zijn voor het beroep. Natuurlijk kunt u ook gelijk kijken of er vacatures zijn.

Meer weten? Lees meer informatie over de werkgelegenheid in de zorg (pdf, 464 kB) in dit overzicht.

Scholingsvoucher langdurige zorg

Werkte u in de langdurige zorg en ontvangt u een WW-uitkering? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de scholingsvoucher voor werkzoekende in de langdurige zorg. Dat is een subsidie (max. €2.500) die u kunt gebruiken voor een opleiding richting een baan in de zorg waar meer vraag naar is (een kansberoep).

Op uwv.nl staat alle informatie over de scholingsvoucher, zoals de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Week van Zorg en Welzijn

Heeft u interesse om in de zorg te werken? Van maandag 13 tot en met vrijdag 18 maart is het de Week van de Zorg en Welzijn. Ruim 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen dan hun deuren openen voor belangstellenden. Neem een kijkje! Op weekvanzorgenwelzijn.nl staat een overzicht van alle activiteiten van de Week van Zorg en Welzijn.