Meer over werk

  Print 

Vacaturechecklist: de beste voorbereiding op uw sollicitatie

Vacatureteksten staan vaak vol met informatie over de taken, de organisatie en de gevraagde eisen en kwaliteiten. Soms staat er zoveel informatie dat u niet meer weet wat de werkgever nu eigenlijk zoekt. En hoe u daarbij past. Gebruik daarom de vacaturechecklist. Dan weet u waar u op solliciteert en schrijft u een betere sollicitatiebrief. 

Door het invullen van de vacaturechecklist krijgt u een goed overzicht van hoe een vacature in elkaar steekt. Wat wordt er gevraagd? Waaraan moet een kandidaat voldoen? Wat weet u al over de organisatie? Op welke manier en tot wanneer kunt u solliciteren? Heel belangrijk is ook dat de checklist meteen duidelijk maakt welke informatie u nog niet weet. Want daarover kunt u vragen stellen in een gesprek.

Een betere sollicitatie

De vacaturechecklist helpt u om een betere sollicitatiebrief te schrijven. Als u weet wat in een functie belangrijk is en hoe u daarbij past, kun u uw motivatie beter hierop afstemmen. En soms is het verstandig om vooraf al te bellen met vragen die u hebt gekregen door de checklist om die informatie te gebruiken voor uw brief. De checklist maakt bovendien duidelijk aan welke eisen u al voldoet en hoe u tegemoet kunt komen aan eisen waarbij dit nog niet zo is. Hiermee staat u veel sterker bij uw sollicitatie!