Meer over werk

  Print 

Iemand helpen die werk zoekt en moeite heeft met lezen? Bekijk onze tips

Kent u iemand die werk zoekt en niet goed kan lezen en schrijven? We hebben 3 tips hoe u kunt helpen.

1. Training ‘Zoek werk’

De Levende Sollicitatiegids heeft de training 'Zoek werk' ontwikkeld. In deze training wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe deelnemers werk kunnen zoeken. Ook worden er video’s gebruikt. Daardoor is de training goed te volgen voor mensen die niet zo goed kunnen lezen. Op de website levendesollicitatiegids.nl vindt u meer informatie over de training 'Zoek werk'. En kunt u korte video’s bekijken met voorbeelden van de training.

2. Cursus lezen en schrijven

3. Andere manieren van solliciteren en werk zoeken

Er zijn manieren om te solliciteren en werk te zoeken waarbij lezen en schrijven een minder grote rol spelen:

  • Een videosollicitatie is een goede manier om te solliciteren. Iemand kan daar in zijn of haar eigen woorden vertellen waarom hij of zij geschikt is voor de baan. En men valt er ook nog eens op.  Bekijk de video op YouTube over een goede videosollicitatie.

  • Speeddates met werkgevers zijn erg handig om werk te vinden. Want een werkzoekende gaat dan direct in gesprek met een werkgever zonder een sollicitatiebrief te hoeven te schrijven. Hou in de gaten of er bij u in de buurt speeddates worden gehouden voor werkzoekenden. Kijk bijvoorbeeld op de evenementenpagina van uw gemeente, lees de lokale kranten, of zoek op internet naar speeddates in uw omgeving.

  • Netwerken is een goede manier om werk te vinden. Want iemand die je kent, kan je rechtstreeks in contact brengen met een werkgever. Vaak kan men dan meteen komen praten en is eerst een brief schrijven niet nodig. Op werkbladmagzine.nl vindt u veel netwerkorganisaties in Nederland waar men lid van kan worden.

Ontvangt de persoon die u wilt helpen een uitkering van UWV? En heeft deze nog geen gesprek gehad met een van onze adviseurs? Laat hem of haar dan zo snel mogelijk naar de UWV-vestiging komen tijdens de inloopmiddag of hiervoor een afspraak maken. De adviseurs kunnen dan hulp bieden.