Meer over werk

  Print 

Werken bij een groot of een klein bedrijf: wat past bij u?

Als u solliciteert, is het goed om te weten bij wat voor bedrijf u graag werkt. Want dit maakt het makkelijker om een goede sollicitatiebrief te schrijven. En als u de baan krijgt geeft het ook meer voldoening. In dit overzicht staan belangrijke verschillen tussen werken bij een midden- of kleinbedrijf (MKB) of bij een groot bedrijf.

Grote bedrijven hebben meer dan 250 werknemers. Denk aan overheidsinstellingen, winkelketens of multinationals. Een middelgroot bedrijf heeft minder dan 250 werknemers; een klein bedrijf minder dan 50. Voorbeelden zijn: buurtwinkels, start-ups en lokale initiatieven.

Midden- en kleinbedrijf (MKB)

Grote bedrijven

Collega’s

U heeft minder collega’s en leert daardoor snel iedereen kennen. Het contact is persoonlijker en er ontstaat sneller een hechte band.

Het contact zal wat minder persoonlijk zijn maar door de vele collega’s heeft u een groot netwerk. Dat kan goed helpen om carrière te maken binnen het bedrijf. 

Waardering

Vaak werkt u met de baas samen of kent u die persoonlijk. Uw successen vallen sneller op en de kans op waardering is groter.

U staat in een groot bedrijf vaak verder weg van de ‘top’. Waardoor uw bijdrage niet altijd wordt opgemerkt.

Mate van invloed

De lijnen zijn kort: als u een goed idee heeft, kan dit snel worden gerealiseerd. U hoeft minder mensen te overtuigen.

Veranderingen gaan vaak minder snel dan u zou willen, omdat er andere afdelingen of partijen bij betrokken zijn. De uitkomst van belangrijke beslissingen is vaak een compromis.

Taken en werkzaamheden

U combineert vaak meerdere taken. Een klein bedrijf kan tenslotte niet overal een nieuwe werknemer voor aannemen. Dit maakt het werk divers en brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee.

Taken van een functie zijn vast omschreven en er is niet altijd een mogelijkheid om buiten die gebaande paden te treden. Aan de andere kant weet u hierdoor wel precies waar u aan toe bent en waar u op wordt beoordeeld.

Carrière maken

Carrière maken gaat in een klein bedrijf geleidelijk. Als er iemand op vakantie gaat, worden de taken meestal onderling verdeeld. Zo krijgt u de kans om nieuwe dingen te leren en om te laten zien wat u kunt. Als er een vacature komt, maakt u meer kans.

In grote bedrijven vindt over het algemeen meer doorstroming plaats, dus u kunt sneller carrière maken dan bij een kleiner bedrijf.

Secundaire voorwaarden

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meestal wat minder goed en er zijn minder extra voorzieningen. Omdat de relatie met uw baas vaak persoonlijker is, kunnen onderhandelingen over salaris of werktijden lastiger zijn.

Er zijn in grote bedrijven vaak betere voorzieningen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld: een leaseauto, kinderopvang, 13e maand of een laptop van de zaak.

Leren en ontwikkeling

Er is minder geld voor bijvoorbeeld opleidingen beschikbaar. Maar er is wel een grote kans dat u af en toe in uw werk mag experimenteren of pionieren. Dit geldt in het bijzonder voor start-ups.

Er zijn vaak interne opleidingen waar u bij aan kunt sluiten. En er is vaak meer budget om een opleiding buiten de deur te volgen.

Flexibiliteit

Werken bij een klein bedrijf is flexibeler, omdat er vaak minder regels zijn. Als u bijvoorbeeld een keer een half uur eerder weg moet en het is rustig, zal dat geen probleem zijn.

Bij een groot bedrijf gelden meer regels voor iedereen, bijvoorbeeld voor het opnemen van verlof. Dit maakt het wat minder flexibel.

Bekendheid bedrijf

Als u weer op zoek gaat naar een nieuwe baan, moet u er rekening mee houden dat het bedrijf waar u werkt niet zo bekend is. Omschrijf dan op uw cv duidelijk wat het bedrijf doet en de behaalde successen.

Als u op zoek gaat naar een andere baan, staat een bekende naam goed op uw cv. Dit voordeel heeft echter ook een nadeel: als het bedrijf negatief in het nieuws komt, dan wordt u hier waarschijnlijk op aangesproken, ook als u er niets mee te maken heeft.