Meer over werk

  Print 

5 tips voor langdurig werklozen

Bent u al langere tijd werkloos? Zorg dan dat u aantrekkelijk blijft voor werkgevers. Lees hoe u dat kunt doen.

5 tips

  1. Verberg het gat op uw cv. Dat doet u bijvoorbeeld met een vaardigheden-cv. Daarin ligt de nadruk op waar u goed in bent (competenties), in plaats van op uw laatste werkervaring en opleidingen. Lees meer over  hoe u omgaat met een gat in uw cv.

  2. Heeft u geen (recente) diploma’s? Vraag het Leerwerkloket dan of u in aanmerking komt voor een ervaringscertificaat. Hiermee kunt u uw huidige competenties bewijzen. Een leerwerkloket bij u in de buurt vindt u op lerenenwerken.nl.

  3. Onderhoud uw huidige competenties of breid ze uit, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen. Check wel eerst de voorwaarden voor vrijwilligerswerk op uwv.nl.

  4. Probeer zoveel mogelijk uw vakkennis bij te houden en uit te breiden. Dat hoeft niet veel te kosten. Er zijn tegenwoordig veel gratis online trainingen, bijvoorbeeld op learnit.nl.

  5. Werk aan een positieve uitstraling. Enthousiasme trekt werkgevers aan. Doe bijvoorbeeld mee aan de activiteiten van een netwerkorganisatie of organiseer ze zelf. U krijgt meer zelfvertrouwen en dat werkt door in uw sollicitaties. Netwerkorganisaties in de buurt vindt u op werkbladmagazine.nl.