Meer over werk

  Print 

Blaas werkgevers omver met een creatieve sollicitatie

Hoe zorgt u ervoor dat u opvalt tussen de sollicitatiebrieven en cv’s van andere werkzoekenden? Solliciteer op een originele en creatieve manier! Een paar voorbeelden ter inspiratie:

Maak een creatief cv

Bestaat uw cv uit alleen tekst? Dat kan best wat spannender. En gelukkig hoeft u geen grafisch wonder te zijn om een creatief cv te maken. Daar zijn verschillende tools voor en veel daarvan zijn nog gratis ook. Check op debestesocialmedia.nl met welke tools u uw cv kunt opvrolijken. Kijk voor meer ideeën voor een creatief cv ook op Pinterest.

Stuur het bedrijf een kaartje

Heeft het bedrijf waar u graag zou werken wat te vieren, bijvoorbeeld een jubileum of de afronding van een groot project? Schroom dan niet om ze een kaartje te sturen met een felicitatie. Stel uzelf op het kaartje ook kort voor en geef aan waarom u een topkandidaat bent.

Schrijf ook de link (url) van uw LinkedIn-profiel op het kaartje. Dan kan een werkgever meteen zien wie u bent. Vermeld in de link van uw profiel uw naam: www.linkedin.com/in/uwnaam. Dan kan de werkgever u makkelijk vinden. Lees op LinkedIn hoe u de link (url) van uw profiel aanpast.

Maak een eigen online campagne

Het kost misschien iets meer tijd, maar met een eigen online sollicitatiecampagne valt u pas echt op!

  • Maak een eigen website (of blog). Er zijn veel manieren om dit te doen en er zijn ook verschillende gratis varianten. Bekijk de mogelijkheden op webwijzer.nl

  • Verspreid uw website via social media en vraag mensen uit uw netwerk dit ook te doen.

Bekijk hoe Eline Boele met haar website elinezoektwerk.nl binnen 75 dagen een nieuwe baan vond.

Nog meer originele manieren

Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan ook het artikel Pak die baan! Originele manieren om te solliciteren.